Google
Arcadia CMB
Arcadia CMB
Arcadia CMB
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6524 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9764 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   2 imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Aluat de post pentru tarte

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 100 g margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 200 ml. apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Margarina se pune în bucăţele mici, într-un bol, se adaugă apa călduţă, un vârf de cuţit sare, bicarbonatul stins, zahărul şi făina. Se amestecă uşor cu o spatula până se omogenizează, apoi se frământă cu mâna, 5 minute în continuu. Vasul se acoperă cu un prosop şi se lasă la o oră, la temperatura camerei. Se întinde o foaie pe masa de lucru, presărată cu făină să nu se prindă, se aşează în tava unsă de tartă.

 

Covrigei simpli

Ingrediente:

  • 200 g zahăr pudră
  • 400 g margarină
  • 600 g făină
  • 1 plic vanilie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, se frământă bine şi se modelează covrigei în forme diferite. Se coc la foc potrivit.

 

Cornuleţe de post cu rahat

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 150 g miez nucă măcinat
  • 1 vârf de cuţit sare
  • coajă de la o lămâie
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 200 g rahat 

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron margarina, zahărul, coaja de lămâie, miezul de nucă, făină, bicarbonatul stins cu o lingură zeamă lămâie, se frământă bine. Se întinde o foaie de 3-4 cm grosime şi se taie în pătrăţele de 6 cm. În mijlocul pătrăţelului se pune o bucată de rahat, se rulează. Se aşează cornuleţele pe o tavă, cu hârtie de copt. Tava se dă la cuptor, la foc potrivit. Când se scot se tăvălesc prin zahăr pudră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 5016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte