Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mar 2008 - Anul XIII, nr. 58 (3739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaccin uman împotriva virusului gripei aviare, dezvoltat de cercetătorii japonezi

Luni, 10 Martie 2008 (14:07:46)

Cercetătorii japonezi au anunţat, luni, că au pus la punct o metodă care poate sta la baza dezvoltării unui vaccin uman împotriva gripei aviare care ar putea fi eficace şi în cazul în care virusul suferă o mutaţie, informează AFP.
  Vaccinurile împotriva acestei maladii, care se transmite la diferite specii, devin inutile în cazul în care virusul suferă o mutaţie şi, din acest motiv, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se teme de o eventuală pandemie devastatoare.

Metoda pusă la punct de cercetătorii japonezi constă în "atacarea virusului din interior, mai degrabă decât din exterior". Chiar şi în cazul unei mutaţii, interiorul virusului se modifică extrem de rar, a explicat Tetsuya Uchida, cercetător la Institutul naţional pentru maladii contagioase.

Principiul constă în injectarea unui antigen care să fie transportat de lipozomi, mici particule fosfolipidice care au calităţi potrivite pentru a fi utilizate ca vectori de substanţe pentru medicamente sau cosmetice.

"Scopul nostru este să împiedicăm virusul să se multiplice", a explicat Uchida, care este de părere că tehnica poate sta la baza unui "vaccin eficace împotriva mai multor tulpini de virus gripal".

Cercetătorii au efectuat deja experimente încurajatoare pe cobai purtători de diferite tulpini de virus al gripei aviare. Japonezii urmează să înceapă teste pe cobai cărora li s-au transplantat gene umane.

Specialiştii spun, însă, că vor mai trece câţiva ani până se va obţine un vaccin eficace.

La acest vaccin lucrează cercetători de la Institutul naţional pentru maladii contagioase, de la două universităţi din Japonia şi de la compania de produse chimice NOF.

De la izbucnirea epidemiei de gripă aviară, în 2003, o maladie transmisibilă la om, peste 200 de persoane au murit în lume, dintre care jumătate în Indonezia, şi numeroase ferme de păsări au fost distruse.

Majoritatea persoanelor infectate au avut contact cu păsările bolnave. Însă OMS avertizează că o eventuală mutaţie a virusului, care ar putea permite transmiterea de la om la om, ar putea conduce la o pandemie responsabilă de moartea a milioane de persoane în lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccin uman împotriva virusului gripei aviare, dezvoltat de cercetătorii japonezi.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccin uman împotriva virusului gripei aviare, dezvoltat de cercetătorii japonezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Peperonata ţărănească 4 porţii - 50 minute 3 ardei graşi (roşu, verde, galben)3 - 4 roşii2 cepe2 căţei de usturoi4 linguri ulei de măsline2 frunze de dafin± sare, piper Spălaţi legumele şi curăţaţi-le de cotoare şi seminţe. Tăiaţi ardeii... Citeşte