Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mar 2008 - Anul XIII, nr. 58 (3739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fraudele pe Internet sunt principala sursă de venit în unele oraşe româneşti, spune un director eBay

Luni, 10 Martie 2008 (13:59:07)

Cele mai multe atacuri de tip "phishing" asupra clienţilor eBay provin din România, China şi Rusia, a declarat un director al companiei de licitaţii online din SUA, care susţine că fraudele pe Internet ar reprezinta principala sursă de venit în unele oraşe româneşti, potrivit site-ului silicon.com.
 
  Modalitatea de fraudare prin e-mail cunoscută sub numele de "phishing" constă în transmiterea de mesaje către utilizatori de căsuţe poştale electronice prin care li se solicită acestora date personale de identificare.

"Aceste atacuri sunt cu siguranţă organizate. Există oraşe în România unde toate eforturile se concentrează asupra site-urilor precum eBay, ca reprezentând principala sursă de venit", a declarat Mark Lee, directorul pentru securitate al eBay Marea Britanie, citat de site-ul specializat în informaţii IT.

Reprezentantul companiei americane susţine că în România, China şi Rusia există un interes limitat pentru aplicarea legislaţiei în domeniul fraudelor online.

Sistemul eBay depinde de vânzători şi cumpărători care realizază tranzacţii bazate pe încredere reciprocă, implicând transferuri de bani şi bunuri. Utilizatorii eBay sunt însă ţintele unor activităţi infracţionale, printre care şi operaţiunile de tip "phishing", prin care infractorii obţin acces la date confidenţiale.

Acest lucru se întâmplă deoarece "nu există o teamă de o pedeapsă reală" în state precum România, China şi Rusia, a spus Lee, care a participat la o conferinţă având ca temă fraudele pe Internet, organizată la Londra.

În luna iunie a anului trecut, eBay a făcut publice detaliile privind o campanie desfăşurată pe parcursul a trei ani, cu scopul de a stopa fraudele comise de români prin intermediul Internetului. În urma campaniei au fost arestate mai multe sute de persoane.

Majoritatea eforturilor de aplicare a legii în domeniu sunt canalizate spre situaţia din Bucureşti, dar cele mai multe cazuri identificate în timpul campaniei au provenit din oraşele mai mici, unde o echipă de experţi eBay a descoperit circa 200 de cazuri de fraude, care au avut legătură cu organizatorul de licitaţii online, a spus Lee.

El a menţionat că atacurile "phishing" rămân principala ameninţare cu care se confruntă utilizatorii eBay. Totuşi, oficialul a adăuat că numărul acestor atacuri nu a crescut, ca urmare a informării utilizatorilor în ceea ce priveşte dezvăluirea informaţiilor personale şi a măsurilor de securitate cu care sunt dotate noile motoare de căutare pe Internet.

Compania are de multe ori succes în identificarea infractorilor online mărunţi, a afirmat Lee, care a atras totuşi atenţia asupra faptului că lupa împotriva reţelelor largi ce încurajează frauda necesită o abordare la un nivel mai înalt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraudele pe Internet sunt principala sursă de venit în unele oraşe româneşti, spune un director eBay.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fraudele pe Internet sunt principala sursă de venit în unele oraşe româneşti, spune un director eBay0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Peperonata ţărănească 4 porţii - 50 minute 3 ardei graşi (roşu, verde, galben)3 - 4 roşii2 cepe2 căţei de usturoi4 linguri ulei de măsline2 frunze de dafin± sare, piper Spălaţi legumele şi curăţaţi-le de cotoare şi seminţe. Tăiaţi ardeii... Citeşte