Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian propune premierului o rectificare bugetară prin reducerea cheltuielilor cu 1,1 mld. euro

Marţi, 26 Februarie 2008 (13:59:01)

Ministerul Economiei şi Finanţelor va propune premierului Călin Popescu Tăriceanu o rectificare bugetară prin scăderea cheltuielilor cu 1,1 miliarde de euro, fără să fie afectată nicio sumă destinată investiţiilor, a declarat, marţi, ministrul de resort, Varujan Vosganian.
  "Am asociat măsuri pentru ca ministerele să pună în aplicare aceste reduceri. Bineînţeles, primul ministru va putea să aducă unele modificări la propunerea noastră", a afirmat Vosganian.

Referindu-se la cheltuielile de investiţii, Vosganian a exemplificat prin faptul că de la Ministerul Transporturilor nu sunt programate reduceri de cheltuieli.

Totodată, prin rectificare vor fi blocate toate posturile vacante din administraţia publică şi condiţionate noile angajări.

"Nu vor fi făcute noi angajări decât cu motive foarte temeinice, cu avizul ministerelor de Finanţe şi Muncii şi aprobarea Guvernului", a spus Vosganian.

În ceea ce priveşte declaraţiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, privind efectele celorlalte politici economice, Vosganian a amintit de măsurile de menţinere a preţurilor la energie, deşi costul cu materiile prime a crescut.

El a adăugat că în privinţa fiscalităţii va face tot ceea ce poate, chiar dacă este un an electoral.

Potrivit acestuia, pentru 2009 va propune o proiecţie bugatară multianuală, de doi ani, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să susţină explicit un astfel de program.

În acelaşi timp, pentru 2009 Vosganian intenţionează să includă în proiectul de buget trimis Parlamentului toate celelalte componente de cheltuieli care sunt luate în calcul şi de Comisia Europeană.

El a exemplificat prin plafonul de îndatorare a municipalităţilor, bugetele autorităţilor autonome, companiile la care peste 50% din venituri sunt din transferuri bugetare şi despăgubirile şi titlurile nomimative de la Fondul Proprietatea şi Cadrilater.

Vosganian a punctat că strategia fiscală asociată se va concentra pe stabilitate şi consolidare fiscală.

"Stabilitatea fiscală trebuie să rămână. E un bun câştigat. Stabilitatea fiscală este o formă de strategie fiscală", a mai spus el.

Săptămâna trecută, ministrul a declarat că Guvernul trebuie să efectueze de urgenţă o rectificare bugetară şi să reducă deficitul, întrucât dacă până la sfârşitul lunii martie România nu arată că poate evita limita de 3% a indicatorului în PIB, Comisia Europeană va declanşa procedura de prevenţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian propune premierului o rectificare bugetară prin reducerea cheltuielilor cu 1,1 mld. euro .
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian propune premierului o rectificare bugetară prin reducerea cheltuielilor cu 1,1 mld. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte