Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiuariu: Eficienţa DNA este zero, rezultatele lipsesc

Marţi, 26 Februarie 2008 (17:19:06)

Realitatea "tristă" privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie este că rezultatele lipsesc, apreciază fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, adăugând că eficienţa instituţiei "este zero" şi că în continuare se vorbeşte de marea corupţie, dar nimeni nu a văzut un mare corupt condamnat
  "În ceea ce priveşte conţinutul raportului (privind activitatea DNA pe 2007 - n.r.), realitatea tristă din spatele vorbelor goale e că rezultatele lipsesc. Restul sunt justificări, statistici, lamentaţii, tabele şi angajamente. Nimeni nu-şi ia însă un angajament clar: când vom avea prima condamnare în cazurile de mare corupţie. În continuare vorbim mult despre marea corupţie, în special la televizor, dar nimeni n-a văzut un mare corupt condamnat. Din punctul acesta de vedere, eficienţa DNA este zero", apreciază fostul ministru Chiuariu, în prezent consilier pe probleme juridice al premierului, într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Tudor Chiuariu a atacat din nou instituţia anticorupţie, acuzându-i pe procurori că sunt mai eficienţi în a-i "murdări sistematic cu noroi pe adversarii politici ai preşedintelui Băsescu" într-un "circ televizat de canalele cotroceniste" decât în lupta propriu-zisă cu fenomenul corupţiei.

Chiuariu salută, totuşi, faptul că, "pentru prima oară în ultimii ani", prezentarea raportului de activitate a DNA "nu a mai fost organizată ca un eveniment electoral pentru domnul Băsescu".

"E un pas înainte spre recâştigarea independenţei instituţiei şi sper să fie urmat şi de alţii, cum ar fi: să nu mai răspundă comenzilor politice de la Cotroceni, să nu se mai implice în campaniile electorale sau să nu mai dea date din dosare în presă, compromiţând anchetele", susţine Chiuariu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a prezentat, marţi, bilanţul activităţii instituţiei în 2007.

Anul trecut, DNA a fost ţinta unor scandaluri, pornind de la cererea fostului ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu privind revocarea din funcţie a procurorului şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe faptelor de corupţie, Doru Ţuluş. Cererea ministerială a declanşat un control de fond la DNA, rezultatele relevând anumite carenţe în activitatea procurorilor, mai ales la Secţia condusă de Ţuluş.

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de neregulile identificate la DNA, astfel că, în iunie 2008, activitatea procurorilor anticorupţie va face obiectul unui alt control, pentru a se constata dacă acestea au fost remediate

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiuariu: Eficienţa DNA este zero, rezultatele lipsesc .
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiuariu: Eficienţa DNA este zero, rezultatele lipsesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte