Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD nu semnează pactul propus de Băsescu, dacă nu se acordă 7% din PIB pentru educaţie

Marţi, 26 Februarie 2008 (13:22:43)

PSD avertizează că nu va semna pactul pe educaţie propus de preşedintele Traian Băsescu dacă acesta nu va stabili acordarea a 7% din PIB pentru educaţie, se arată într-o declaraţie de presă remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de Departamentul de Educaţie al PSD.
  PSD apreciază că dezbaterea pe probleme de educaţie care va avea loc, miercuri, la Palatul Cotroceni riscă să cadă în derizoriu, în condiţiile în care Pactul naţional pe educaţie nu va stabili o strategie pe termen mediu şi lung.

Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, susţine că social-democraţii pledează ca în cadrul discuţiilor pe tema unui pact naţional pe educaţie să fie redactată o lege-cadru a învăţământului, un pachet legislativ care să conţină: legea învăţământului preuniversitar, legea învăţământului universitar, Statutul cadrelor didactice, legea salarizării, legea descentralizării şi legea calităţii în învăţământ.

"PSD nu va vota în Parlament legile educaţiei propuse de ministrul Adomniţei, deoarece ele nu corespund realităţilor din şcoala românească şi nu rezolvă problemele cele mai grave ale acesteia: descentralizarea, abandonul şcolar, violenţa în şcoli, lipsa performanţei reale, şomajul tinerilor, migraţia profesorilor spre alte domenii de activitate sau salarizarea cadrelor didactice", se arată în declaraţia semnată de Birchall.

PSD consideră că Pactul pentru educaţie propus de Preşedinţie "este superficial şi mult prea general" şi avertizează că, dacă acesta va fi "doar o găselniţă electorală" şi nu va prevedea acordarea a 7% din PIB pentru educaţie şi cercetare, nu îl va semna.

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe liderii partidelor parlamentare la consultări pe tema Planului Naţional pentru Educaţie, întâlnirea urmând să aibă loc miercuri, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, luni, că social-democraţii vor participa la consultările de la Cotroceni pe tema Pactului naţional pentru educaţie cu o echipă formată din vicepreşedinţii Vasile Dâncu şi Ecaterina Andronescu şi şeful Departamentului Educaţie, Ana Birchall.

Liderul PSD a apreciat însă că, fiind un an electoral, consultările pe această temă ar fi trebuit să aibă loc sub "egida neutră" a Academiei Române.

Geoană s-a declarat nemulţumit de "textul şi maniera" în care au fost formulate invitaţiile adresate partidelor de către Administraţia prezidenţială, considerând că elementele de acord politic din scrisoarea trimisă partidelor sunt "departe de nevoile reale ale învăţământului românesc".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD nu semnează pactul propus de Băsescu, dacă nu se acordă 7% din PIB pentru educaţie.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD nu semnează pactul propus de Băsescu, dacă nu se acordă 7% din PIB pentru educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte