Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Nu mai vreau ca guvernatorul BNR să-mi atragă atenţia pe tema cheltuielilor bugetare

Marţi, 26 Februarie 2008 (17:21:26)

Guvernatorul BNR ar trebui să fie de acord cu strategia Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) referitoare la cheltuielile bugetare, a declarat, marţi, ministrul de resort, Varujan Vosganian, arătând, totdată, că ar dori ca Mugur Isărescu să nu îi mai atragă atenţia pe această temă.
  "Atunci când ministrul Finanţelor, odată ales în funcţie, preia realitatea şi arată naţiunii că trebuie restructurate cheltuielile, că trebuie introduse criterii de eficienţă, nu e în regulă ca guvernatorul, în loc să spună «da, sunt de acord cu strategia pe care o adoptă MEF» să menţioneze că structura nu este bună. Nu mai vreau ca guvernatorul să-mi atragă atenţia", a spus Vosganian, la postul de televiziune The Money Channel.

El a adăugat, că dacă ar fi în locul guvernatorului BNR s-ar feri să facă declaraţii, din postura unui analist, referitoare la politiciile unei alte instituţii.

"Eu, în locul guvernatorului, m-aş feri să devin un analist în problemele ministerului de Finanţe, pentru că banca centrală are de luat propriile reflecţii în legătură cu politica pe care o duce şi eu nu am făcut niciodată referire la adresa politicii BNR", a mai spus oficialul MEF.

Guvernatorul BNR a declarat, marţi , că unul dintre punctele slabe ale României este calitatea politicii fiscale, în principal din cauza destinaţiei cheltuielilor.

"La calitatea politicii fiscale suferim cel mai tare (...) Ponderea cheltuielilor pentru infrastructură trebuie să fie mai mare. Nu este vorba despre cea alocată, ci despre cea consumată", a afirmat Isărescu.

Şeful BNR a dat exemplu cheltuielilor pentru infrastructură, acesta fiind unul dintre domeniile unde România înregistrează rămâneri în urmă.

Isărescu a arătat, totodată, că deşi anual se alocă anumite sume pentru proiecte, la finele anului, dacă acestea nu sunt cheltuite, sunt destinate consumului.

El a atras atenţia că se discută prea mult de mărimea deficitului fiscal, fără a se face corelaţii între dimensiunea şi dinamica acestuia.

"Problema s-a concentrat prea mult asupra mărimii deficitului. A apărut o supersimplificare (...) Un deficit fiscal se raportează la situaţie, iar dinamica este uneori mai importană decât mărimea", a spus Isărescu.

Ministrul Finanţelor a anunţat că va propune premierului Călin Popescu Tăriceanu o rectificare bugetară prin scăderea cheltuielilor cu 1,1 miliarde de euro, fără să fie afectată nicio sumă destinată investiţiilor.

Săptămâna trecută, Vosganian a declarat că Guvernul trebuie să efectueze de urgenţă o rectificare bugetară şi să reducă deficitul, întrucât dacă până la sfârşitul lunii martie România nu arată că poate evita depăşirea limitei de 3% din PIB, Comisia Europeană va declanşa procedura de prevenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Nu mai vreau ca guvernatorul BNR să-mi atragă atenţia pe tema cheltuielilor bugetare .
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Nu mai vreau ca guvernatorul BNR să-mi atragă atenţia pe tema cheltuielilor bugetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte