Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani

Zeci de milioane de lei pentru modernizarea şcolilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, a alocat peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea şi efectuarea de reparaţii capitale în instituţiile de învăţământ din judeţul Suceava.

Potrivit consilierului ministrului educaţiei, Mirabela Amarandei, în judeţ se vor primi aproape 47 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de modernizare, reparaţii capitale şi asigurarea de utilităţi în instituţiile de învăţământ preuniversitar. Tot din această sumă va fi finanţată şi continuarea programului de campusuri şcolare şi de şcoli de arte şi meserii. Este vorba despre două campusuri şcolare şi o şcoală de artă şi meserii (SAM). Un campus şcolar sportiv va fi înfiinţat la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, unde funcţionează cele mai multe clase cu profil sportiv din judeţ, după LPS Suceava.

„Această şcoală are în special clase de canotaj, lacurile din zona Fălticeni permiţând acest lucru. Cei de aici deţin şi o bază materială adecvată”, a afirmat inspectorul şcolar general Petru Carcalete. Cel de-al doilea campus aflat pe listă se doreşte a se construi în comuna Şcheia, în zona aerodromului, unde în momentul de faţă se ridică un cartier rezidenţial. Campusurile vor cuprinde şcoală, sală de sport, cantină şi internat.

Cât priveşte Şcoala de Arte şi Meserii, IŞJ Suceava intenţionează să o înfiinţeze pe lângă Colegiul Tehnic Rădăuţi, în vederea specializării elevilor pentru fabricile de prelucrare a lemnului, care vor fi deschise în zonă de companiile austriece „SCHWEIGHOFER” şi „EGGER”.

Potrivit Mirabelei Amarandei, alte peste 7 milioane lei vor fi repartizate pentru continuarea lucrărilor de la Clubul Copiilor din Siret, Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi, Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului sau Casa Corpului Didactic Suceava.
Aceste sume vor fi repartizate pe parcursul anului 2008 prin hotărâri de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de milioane de lei pentru modernizarea şcolilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de milioane de lei pentru modernizarea şcolilor din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CURIOZITATE trimis de
(26 feb 2008, 11:35:55
CAND VOR AJUNGE BANI SI LA SCOLILE MAI MICI UNDE NU S-A INTAMPLAT NIMIC DE MAI BINE DE 30 ANI(RACOVA,com.UDESTI)????N-AU TOTI COPIII ACELEASI DREPTURI???POATE CA SE VA GANDI CINEVA SI LA CEI CARE N-AU SCOALA IN BURICUL TARGULUI!!!
2.   Cum se impart banii... trimis de
(26 feb 2008, 17:43:12
am o curiozitate ,,stie cineva cum se fac licitatiile pentru astfel de lucrari?? cine raspunde de licitatii... cum sunt selectate firmele

de ce intreb? intamplator am vizitat o scoala din suceava unde sau terminat astfel de lucrari de modernizare ...5 miliarde cost final,,jalnic cum arata lucrarea ce faianta pusa pe pereti ce glet si var dat pe pereti tevile de la calorifere fara prindere pe perete....si culmea nu aveau nici garantie pentru executie...la o alta scoala a venit firma de la bacau si au izolat peretii cu termosistem am intrebat daca nu au avut firme la suceava care presteaza astfel de lucrari...raspunsul.....este firma d lui X el face lucrarile de genul asta la scoli.. nu se baga nimeni....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte