Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL cere prin moţiunea de cenzură înlocuirea Guvernului cu un altul, care să respecte Constituţia

Marţi, 26 Februarie 2008 (17:20:18)

Textul moţiunii de cenzură "Tăriceanu, dă banii înapoi!", pe care PDL intenţionează să o iniţieze, cere retragerea încrederii Guvernului Tăriceanu II şi înlocuirea sa cu un alt Executiv, care să respecte Constituţia, Parlamentul şi cetăţenii.
 
  PDL a finalizat, marţi, textul acestei moţiuni de cenzură, a strâns, până în prezent, 100 de semnături, din cele 117 necesare pentru depunerea ei şia iniţiat consultările cu celelalte partide parlamentare pentru susţinerea ei.

Potrivit textului moţiunii de cenzură, Guvernul Tăriceanu sfidează Parlamentul, ignoră voinţa cetăţenilor şi nu respectă reglementările UE în privinţa taxei auto.

Astfel, Executivul nu a întreprins niciun demers indicat de moţiunea simplă adoptată de Parlament privind anularea taxei auto şi returnarea banilor încasaţi din această taxă.

"Nu este prima oară când acest Guvern ignoră vocea Parlamentului, în sensul că a mai existat o moţiune simplă adoptată în 2007, ale cărei cerinţe nu au fost implementate de Guvern", se menţionează în textul moţiunii de cenzură.

Textul mai precizează că solicitările moţiunii simple sunt obligatorii pentru Guvern, în acest sens pronunţându-se şi Curtea Constituţională, prin decizia din 148 din 21 februarie 2007.

"Guvernul nu poate să nu se supună hotărârilor Parlamentului, decât încălcând în mod grav Constituţia, faptă care poate şi trebuie să atragă sancţionarea Guvernului prin formularea unei moţiuni de cenzură, perfect adoptabilă”, se menţionează în text.

Moţiunea face referiri la taxa auto şi la necesitatea anulării ei, arătându-se că Guvernul susţine această taxă nu pentru protecţia mediului, ci pentru "a-şi satisface interesele clientelare".

În text se mai arată că CE, prin comisarul Laszlo Kovacs, a reafirmat în 21 februarie necesitatea ca banii să fie returnaţi cetăţenilor.

PDL îşi manifestă uimirea că în România anului 2008 mai pot funcţiona mecanisme de tip medieval, prin care proasta gestiune a banului public este compensată prin impunerea unor dări injuste, care golesc buzunarele cetăţenilor. Avem nu numai dovada lipsei de profesionalism a guvernanţilor, dar şi o probă clară că politica liberală promisă de echipa Tăriceanu II este o culme a politicii fiscale haotice practicată de actualul Cabinet”, se adaugă în text.

Textul moţiunii se încheie cu îndemnul de a o vota, pentru a "se vedea cui îi pasă de nevoile cetăţenilor" şi pentru a sancţiona Guvernul, care "sfidează Parlamentul".

"Acest Guvern şi toate cele care vor urma trebuie să respecte Constituţia, care plasează Executivul sub controlul Legislativului. Votaţi moţiunea de cenzură şi fiţi alături de cetăţenii cărora urmează să le cerem din nou votul", se arată în moţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL cere prin moţiunea de cenzură înlocuirea Guvernului cu un altul, care să respecte Constituţia.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL cere prin moţiunea de cenzură înlocuirea Guvernului cu un altul, care să respecte Constituţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte