Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De râs

Sesizări SF pe adresa Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre petiţiile şi sesizările ajunse pe adresa Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)Suceava se găsesc şi câteva total rupte de realitate.

Cu un conţinut care stârneşte cu uşurinţă hohote de râs, acestea ajung cu regularitate pe adresa poliţiei, cei mai mulţi semnatari fiind foarte consecvenţi în sesizările pe care le trimit.

Cu excepţia cazurilor în care cel care face sesizarea e declarat prin hotărâre judecătorească bolnav psihic, poliţiştii sunt nevoiţi să formuleze, indiferent de subiectul sesizat, un răspuns scris.

 

Urmăriri prin satelit, război citit în palmă

Agentul şef principal Mihai Hurjui, de la Serviciul Management Organizatoric, Comunicare Publică şi Relaţii Internaţionale al IPJ Suceava, este unul dintre poliţiştii care analizează petiţiile oamenilor. Când aduce vorba de sesizările care l-au lăsat cu gura căscată are ce povesti.

Un tânăr a trimis pe adresa poliţiei mai multe schiţe şi hărţi prin care încerca să demonstreze că este urmărit prin satelit de serviciile secrete. Insistent, acesta nu s-a mulţumit doar cu o singură petiţie, ajungând şi în audienţă la Inspectorat.

„Tot ce am putut face în acest caz a fost să-l ghidăm pe acesta către SRI, o astfel de problemă fiind de competenţa acestei instituţii”, spune agentul şef principal.

Un alt tânăr s-a prezentat la poliţie în încercarea de a convinge că poate dezamorsa un război. Acesta le-a explicat poliţiştilor că poate citi în palma mâinii sale cauzele războiului declanşat în Irak şi poate găsi o rezolvare a conflictului.

„Cu acesta chiar eu personal am purtat o discuţie în sediul poliţiei. L-am ascultat cu răbdare, chiar am încercat să înţeleg ce vrea să spună, după care am încercat să-i explic că această problemă nu ţine de competenţa poliţiei”, îşi aduce aminte Mihai Hurjui.

 

Probleme sexuale şi poliţişti chemaţi să tortureze

Într-o plângere recentă ajunsă la IPJ Suceava o femeie cere sprijinul poliţiei pentru aplicarea unei corecţii fizice. Negru pe alb, aceasta le-a cerut oamenilor legii să vină în sat la ea şi să tortureze şi să bată un consătean care îi face probleme. „Problemele” cu vecinii sunt de altfel la ordinea zilei. Un sucevean a reclamat că un vecin îl radiază, băgându-i unde electrice prin tavan, în timp ce un altul a trimis o petiţie prin care acesta sesiza că o vecină are puteri supranaturale şi îl vede prin perete în timp ce se masturbează.

 

Foarte consecvenţi

După cum spune Mihai Hurjui, cei care trimit astfel de petiţii la poliţie sunt foarte insistenţi.

„Avem clienţi permanenţi, unii vin şi de două ori pe săptămână în audienţă. Un bărbat care vine cu bicicleta la Inspectorat a devenit deja arhicunoscut, îl ştie toată lumea încă de la intrare”, povesteşte amuzat omul legii. Acesta a ţinut să precizeze că plângerile de acest gen reprezintă totuşi excepţii, astfel de cazuri reprezentând doar 2-3% din numărul petiţiilor ajunse la poliţie.

Pe parcursul anului trecut, numai către şeful IPJ Suceava au fost trimise un număr de 1272 de petiţii. 272 dintre ele nu s-au confirmat, fiind vorba de sesizări fără temei ori de probleme deja analizate şi cărora li s-a dat o soluţie. Alte câteva zeci au fost declinate către alte instituţii cu competenţă în cazul respectiv, în timp ce restul sunt în lucru.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesizări SF pe adresa Poliţiei.
 Vizualizări articol: 2730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Sesizări SF pe adresa Poliţiei3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ?? trimis de
(26 feb 2008, 11:19:22
nu stiam ca sunt atat de multi retardati in orasul nostru
1.1  RE: ?? trimis de
(26 feb 2008, 11:23:01
Ash,restu" au emigrat!
2.   PT SOFERU trimis de
(26 feb 2008, 11:23:09
ei SOFERULE ce ai de spus in legatura cu acest articol?
3.   Deci.. trimis de
(26 feb 2008, 11:39:24
Atentie, nici acasa nu te poti masturba in siguranta.. dak vecina are puteri supranaturale ???

4.   Hi hi hi trimis de
(26 feb 2008, 12:28:46
ce dracu sa mai spun? ca am ramas fara cuvinte....dar.. chiar asa.. nebuni nu-s?
5.   Eu am o....propunere !!! trimis de
(26 feb 2008, 13:31:26
propun ca toate aceste cazuri care de fapt pot fi clasificate ca pentru...."ARHIVA X " sa fie date pe mana domnului....HALACIU !!!

el are "metode" foarte....EFICIENTE pentru cazuri de acest gen .
5.1  RE: Eu am o....propunere !!! trimis de
(26 feb 2008, 20:21:17
temida asta e un frustrat, pensionar din cate stiu, fost activist. ce e de neinteles pentru mine e faptul ca isi posteaza aberatziile si parerile comuniste sub numele de TEMIDA. din cate stiu eu, Temida era la greci zeitza justitiei. se pare ca la suceava a devenit simbolul prostiei. babalacul asta face pe justitziaru pe site si ne oboseste ochii cu comentarii care mai de care mai tampe si mai stupide.

apropo, temido, n-ai nimic de croshetat? consumi degeaba energia electrica produsa de hidrocentralele patriei si de clasa muncitoare. pariez ca propozitzia asta ti-a starnit nostalgii si amintiri tovarasesti....
6.   PENTRU TEMIDA trimis de
(26 feb 2008, 15:19:44
ai avut de-a face cu el, de il ridici atata in slavi?
7.   Greseala trimis de
(26 feb 2008, 15:54:10
Bua ziua,

eu sunt vecina domnului care m-a reclamat ca am puteri supranaturale. Recunosc ca vad prin tavan, dar nu am avut nici o intentie sa ma uit la dumnealui cum se "juca" cu ... . Eu ma uitam doar la o telenovela la televizorul lui. Este ceva ilegal in asta?
8.   Potera,melitia,politia trece,...oamenii raman trimis de
(26 feb 2008, 17:36:31
Oare ce s-ar face societatea fara oameni care scriu SF. Unii AGENTI PRINCIPALI -A.P. in procese lor verbale de contraventie au mai putin umor decat cele relatate mai sus Si sunt glume pe bani. Daca cei amendati ar stii unde sa-i duca pe bietii ... slujitori ai condeiului pardon ai legi cu PV lor multe in aceasta institutie s-ar schimba. Domnu Paiu meseria va este in pericol Foamete se arata ptr. dvs.
9.   Halaicu trimis de
(26 feb 2008, 20:13:43
politistul este numit halaicu ... si metodele lui de rezolvare au fost filmate... si din cate stiu trebuia sa aiba dosar penal si sa se parasuteze afara din politie prin hotarare judecatoreasca definitiva...

l-am vz in actiune cum i-o dat un pumn la un om sarac fara sa faca ala absolut nimic... nici macar nu vorbea..
9.1  RE: Halaicu trimis de
(26 feb 2008, 19:33:58
acel om sarac pe care l-ai vazut tu in film este unul din ceilalti multi numiti "nimicuri ale societatii". Ei fura fara nici o problema, agreseaza verbal, sexual si fizic persoane, iar mai apoi se fac nevinovati, isi plang de mila, se jura ca nu au facut ceva vreodata, orice numai ca sa ii crezi...

deci oricine care ajunge la politie nu e asa de nevinovat pe cat pare...

adevarul e ca a folosit bazele militiei de alta data...timpuri in care infractorul era batut intai si apoi interogat... lucru care nu ar trebui sa se mai intample si in ziua de azi...
10.   Romania reloaded trimis de
(27 feb 2008, 11:05:00
Unde esti tu Tepes Doamne........????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte