Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Farmaciştii vor ca premierul să le ceară scuze pentru acuzaţiile ministrului Sănătăţii

Marţi, 26 Februarie 2008 (17:16:08)

Colegiul Farmaciştilor cere premierului să ia atitudine faţă de acuzaţiile "denigratoare" ale ministrului Sănătăţii la adresa acestei categorii profesionale şi să le ceară scuze, ameninţând că în caz contrar va organiza un miting de protest la adresa Executivului.
  Colegiul Farmaciştilor din România susţine, într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că încetează orice fel de dialog cu Ministerul Sănătăţii până când premierul Călin Popescu Tăriceanu va lua atitudine publică faţă de "impertinenţa ministrului Eugen Nicolăescu, care în mod constant denigrează fără temei o categorie profesională extrem de importantă pentru sănătatea publică, farmaciştii".

"Pentru Eugen Nicolăescu, sănătatea pacienţilor este moneda cu care acesta îşi tranzacţionează zilnic imaginea publică. Cel mai bine şi mai eficient face acest lucru, crede el, atunci când jigneşte pe cei care au opinii contrare interesului lui de moment. Rând pe rând au fost victimele jignirilor sale incalificabile medicii, farmaciştii, distribuitorii şi chiar şi ziariştii. Am fost făcuţi hoţi, manipulatori, mincinoşi, îmbuibaţi, ticăloşi, hiene care sug sângele poporului şi câte şi mai câte. Şi ce e mai grav este că a încercat constant să asmuţească medicii împotriva farmaciştilor, pe ziarişti împotriva medicilor şi farmaciştilor şi populaţia împotriva noastră a tuturor", arată Colegiul Farmaciştilor în comunicatul citat.

Farmaciştii îi atrag atenţia ministrului Nicolăescu asupra faptului că toate propunerile pe care Colegiul Farmaciştilor le-a făcut pentru îndreptarea sistemului sanitar au fost decente, argumentate şi documentate.

"Dialogul nostru cu presa a fost demn. În contrapartidă, dumneavoastră ne-aţi calomniat profesia şi ne-aţi jignit public pe noi ca oameni. De aceea, solicităm primului ministru să-şi asume răspunderea afirmaţiilor ministrului Sănătăţii şi să ceară scuze farmaciştilor. O facem azi în scris şi, dacă nu vom primi scuzele aşteptate, o vom face în zilele ce urmează printr-un miting de protest la adresa Guvernului. Noi, farmaciştii, ne-am săturat de acest politruc necivilizat pe care-l cheamă Eugen Nicolăescu", susţin farmaciştii în comunicat.

Reacţia Colegiului Farmaciştilor este urmare a declaraţiilor de vineri ale ministrului Sănătăţii, de la Târgu Mureş, potrivit cărora farmaciştii "se agită acum pentru că trebuie să intre în vigoare prevederea prin care sunt obligaţi să scrie pe reţete medicamentul şi nu substanţa activă", care le permitea să dea medicamente foarte scumpe.

Ministrul Sănătăţii a mai susţinut că farmaciştii s-au "îmbuibat", iar prevederea pe care el a introdus-o în contractul cadru va avea rolul de a apăra "buzunarele oamenilor şi ale bugetului de stat".

"Credeţi că cineva pe care-l faci hoţ va recunoaşte că e hoţ? În niciun caz. Sau pe cineva căruia îi spui că s-a cam îmbuibat de bani şi de la oameni şi de la stat va recunoaşte şi va spune că nu mai face? Ei sunt foarte guralivi şi îşi permit pentru că au bani, plătesc şi o parte din mass-media, şi atunci datoria noastră este să apărăm buzunarele oamenilor şi ale bugetului de stat. Şi o vom face. Ei mint populaţia, ei manipulează populaţia", spunea ministrul Sănătăţii în conferinţa de la Târgu Mureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciştii vor ca premierul să le ceară scuze pentru acuzaţiile ministrului Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farmaciştii vor ca premierul să le ceară scuze pentru acuzaţiile ministrului Sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte