Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko: În locul ministrului Educaţiei şi al Guvernului, nu m-aş grăbi cu legile învăţământului

Marţi, 26 Februarie 2008 (17:15:18)

 Preşedinte UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, având în vedere că 2008 este un an electoral, dacă ar fi în locul ministrului Educaţiei şi al Guvernului, el nu s-ar grăbi cu proiectele pachetului de legi în domeniul învăţământului.
  "Se vede foarte bine că în Parlament, înainte de alegeri, nu vom putea adopta măsuri de reformă de mare anvergură, ori reforma învăţământului este o chestiune majoră, de aceea eu nu m-aş grăbi, în locul ministrului Educaţiei şi în locul Guvernului, nici cu proiectele legii învăţământului", a mai declarat liderul Uniunii.

În opinia sa, în acest moment, nu există şanse ca partidele să îşi coreleze punctele de vedere în aşa fel încât în Parlament să poată fi adoptate "proiecte coerente" în acest sens.

Marko Bela a mai spus că nu Preşedinţia are, în primul rând, menirea de a impune o reformă în domeniul educaţiei.

"În ceea ce priveşte iniţiativa de a ajunge, la nivelul principiilor, la un anumit consens privind reforma în învăţământ, suntem de acord cu acest lucru şi vom participa la consultări iniţiate de preşedinte, care vor avea loc miercuri", a precizat însă Marko.

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe liderii partidelor parlamentare la consultări pe tema Planului Naţional pentru Educaţie, întâlnirea urmând să aibă loc miercuri, la Palatul Cotroceni.

Noul pachet de legi din domeniul învăţământului a fost lansat, în 17 decembrie 2007, în dezbatere publică. Cele trei proiecte de acte normative din pachet - al Legii învăţământului preuniversitar, cel pentru învăţământul superior şi Statutul personalului didactic - au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, pentru dezbatere publică.

La festivitatea de lansare a pachetului legislativ a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a criticat legile, pentru că "nu aduc un aer proaspăt", conţin dezacorduri supărătoare, iar printre ele nu se regăseşte şi un statut al elevului şi studentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko: În locul ministrului Educaţiei şi al Guvernului, nu m-aş grăbi cu legile învăţământului.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko: În locul ministrului Educaţiei şi al Guvernului, nu m-aş grăbi cu legile învăţământului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte