Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Bugetul de asigurări sociale fi echilibrat şi va permite plata pensiilor până în 2017

Marţi, 5 Februarie 2008 (14:25:11)

Datele analizate în proiecţia bugetară pentru următorii 12 ani indică un buget de asigurări sociale echilibrat sau cu un uşor deficit până în 2017, care va asigura plata pensiilor, precum şi un excedent la finalul acestui interval, a afirmat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.
  "Românii reuşesc, prin contribuţiile pe care le plătesc la salarii, să asigure creşterea pensiilor pentru 2009 şi în perspectivă. Am prezentat sindicatelor proiecţia până în 2020, iar aceasta arată foarte clar că, până în 2017, bugetul de asigurări sociale va fi echilibrat sau va avea un foarte uşor deficit acoperit fără nicio problemă, iar după 2017, reintrăm pe excedent. Românii să nu aibă nicio grijă, pensiile vor fi plătite", a spus Vosganian.

El a arătat că, potrivit estimărilor Guvernului, contribuţiile sociale plătite de către salariaţi vor fi suficiente şi în acest an pentru plata pensiilor.

"Nu vom reduce banii de la alte alocări. Prin reducerea deficitului şi creşterea pensiilor lăsăm neschimbate alocările pentru domeniile prioritare, ca educaţia, sănătatea, agricultura şi investiţiile în infrastructură. Chiar şi prin rectificare, nu vom schimba modificările făcute de Parlament", a declarat Vosganian.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a declarat, săptămâna trecută, că Executivul ar putea aproba, până în luna martie, o rectificare de buget prin reducerea cheltuielilor, pentru a demonstra că deficitul poate fi ţinut sub control şi a contrabalansa o eventuală influenţă negativă externă asupra creşterii economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Bugetul de asigurări sociale fi echilibrat şi va permite plata pensiilor până în 2017.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Bugetul de asigurări sociale fi echilibrat şi va permite plata pensiilor până în 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei