Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioroianu: România urmăreşte ca PESA să reflecte interesele sale prioritare

Marţi, 5 Februarie 2008 (19:23:01)

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, marţi, că România îşi propune să contribuie la dezvoltarea PESA astfel încât aceasta să reflecte interese prioritare pentru România, precum raportarea Uniunii la problematica de securitate a Mării Negre şi relaţiile dintre UE şi NATO.
  Referindu-se la priorităţile României în 2008, prin prisma apartenenţei sale la Uniunea Europeană, Cioroianu a apreciat că "primul obiectiv pentru 2008 a fost deja atins - ratificarea rapidă a Tratatului de la Lisabona".

"Dar ratificarea nu este suficientă. Vrem să fim un membru responsabil şi un partener de încredere în UE. Fiţi convinşi că vom avea un cuvânt de spus în dezbaterile pregătitoare în vederea punerii în aplicare a prevederilor instituţionale ale Tratatului, de exemplu, pentru operaţionalizarea serviciului diplomatic european", a spus Cioroianu, adăugând că România susţine "un rol global mai pregnant al UE, pe măsura prestigiului şi realizărilor interne".

Ministrul a apreciat de asemenea că inovaţiile pe care le aduce Tratatul de la Lisabona trebuie cunoscute şi folosite la maximum de către actorii publici şi privaţi din România şi a anunţat în acest sens lansarea unei campanii de comunicare adaptată pentru categorii de public românesc, privind beneficiile acestui tratat.

"Dezvoltarea treptată a Politicii Europene de Securitate şi Apărare (PESA) va continua în anul 2008, în care Strategia de securitate a UE va fi revizuită. Suntem interesaţi ca viitorul document să reflecte interese prioritare pentru România, precum raportarea Uniunii la problematica de securitate a Mării Negre şi relaţiile dintre UE şi NATO", a mai spus Cioroianu.

El a adăugat că îşi propune ca, "în discuţiile privind revizuirea bugetului comunitar, România să obţină asigurarea unei finanţări avantajoase a politicii de coeziune şi a Politicii Agricole Comune".

"Vom apăra, de asemenea, un pachet favorabil României, în cadrul negocierilor comunitare privind ţintele naţionale de producţie a energiei regenerabile şi de reducere cu 20 la sută a emisiilor de dioxid de carbon, până în anul 2020", a spus Cioroianu.

El a adăugat că, în opinia sa, o creştere economică solidă la nivelul UE nu se poate realiza fără o asumare deplină a responsabilităţii faţă de piaţa internă, ceea ce presupune şi deschiderea pieţei forţei de muncă. "În 2008, trebuie să convingem cât mai multe state să reducă sau să elimine perioadele de tranziţie pentru accesul muncitorilor români pe piaţa forţei de muncă", a conchis ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioroianu: România urmăreşte ca PESA să reflecte interesele sale prioritare.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioroianu: România urmăreşte ca PESA să reflecte interesele sale prioritare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei