Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioroianu: În practica internaţională, e o excepţie ca diplomaţii să locuiască la sediul misiunii

Marţi, 5 Februarie 2008 (19:20:10)


Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat marţi, referindu-se la informaţiile conform cărora chiria plătită pentru apartamentul ambasadorului Teodor Baconschi la Paris este de peste 100.000 euro anual, că în practica internaţională e o excepţia ca diplomaţii să locuiască la sediul misiunii.
  "Am văzut azi un articol de presă, dar nu sunt la curent cu toate detaliile", a mărturisit Cioroianu. El a adăugat însă că "palatul în care se află ambasada României de la Paris este în renovare în acest moment".

"Nu vă ascund că, în măsura în care putem susţine, fără cheltuieli foarte mari, noi credem că trebuie să mergem pe linia pe care se dezvoltă diplomaţia în ţările europene, şi se dezvoltă demult", a spus Cioroianu. El a adăugat că românii au avut "o practică a coabitării".

"Era o practică profitabilă din multe puncte de vedere de-a lungul deceniilor comuniste, (...) faptul că acei oameni care locuiau de la ambasador până la portar în aceeaşi clădire, cu soţiile, cu copiii, puteau fi şi mai uşor controlaţi. În practica mondială, în acest moment, acest lucru este mai mult o excepţie", a comentat ministrul.

Ministrul a răspuns astfel unei întrebări referitoare la un articol publicat în cotidianul "Gardianul", potrivit căruia Teodor Baconschi, ambasadorul României în Franţa, "a primit 102.000 de euro pe an doar pentru că nu-i mai place să locuiască în ambasada de la Paris, de fapt un palat proprietate a statului român".

"Oficial, Baconschi s-a mutat din ambasada de la Paris pentru că sala de teatru a Palatului Behague urmează să fie restaurată. MAE susţine că lucrarea ar afecta apartamentul ambasadorului. Acesta e motivul pentru care, arată MAE, s-a închiriat un apartament care să asigure spaţii de locuit, corespunzător competenţei familiei domnului ambasador, de reprezentare şi de protocol, în spaţiile fostei resedinţe amenajându-se birouri, fiind creată astfel posibilitatea reorganizării celorlalte spaţii de lucru în cadrul misiunii", mai scrie cotidianul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioroianu: În practica internaţională, e o excepţie ca diplomaţii să locuiască la sediul misiunii.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioroianu: În practica internaţională, e o excepţie ca diplomaţii să locuiască la sediul misiunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei