Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alocaţiile de hrană în spitale şi creşe ar putea fi majorate din aprilie

Marţi, 5 Februarie 2008 (16:47:04)


Alocaţiile de hrană în spitale şi creşe ar putea fi majorate începând cu 1 aprilie, proiectul de Hotărâre de Guvern urmând să fie supus, miercuri, spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii Publice (MSP), a anunţat, marţi, ministrul Eugen Nicolăescu.
  "Alimentaţia bolnavilor este componentă a tratamentului şi ca urmare are o pondere importantă în acordarea asistenţei medicale spitaliceşti. În consecinţă, MSP a elaborat un proiect de hotărâre prin care vor fi majorate alocaţiile de hrană în spitale şi în creşe. Proiectul de Hotărâre va fi afişat pe site-ul MSP pentru dezbatere publică, urmând ca actul normativ să intre în vigoare începând cu luna aprilie a acestui an", a precizat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Majorările sunt pe categorii de bolnavi, nivelul maxim fiind pentru bolnavii de diabet - 14,5 lei pentru copii şi respectiv 12 lei pentru adulţi. În acest caz, creşterea este de 16 la sută faţă de 2006, când alocaţia de hrană pentru bolnavii de diabet era 12,5 pentru copii şi 10,6 lei pentru un adulţi. Totodată, în 2004, alocaţia de hrană pentru bolnavii de diabet era de nouă lei pentru adulţi şi 6,7 lei pentru copii.

Bolnavii de TBC şi HIV/SIDA vor beneficia de o majorare importantă a alocaţiei de hrană, a mai spus demnitarul.

Astfel, pentru adulţi, alocaţia de hrană va fi de 13 lei, cu 13 la sută mai mult decât anul trecut şi cu patru lei mai mult decât în 2004. Pentru copiii cu aceste afecţiuni, alocaţia de hrană a crescut cu 22 la sută, de la nouă lei în 2006 la 11 lei în 2008.

O creştere semnificativă va avea şi alocaţia de hrană pentru bolnavii de hepatită şi neoplazici - 11,5 lei pentru adulţi şi 13,6 lei pentru copii. În cazul acestor afecţiuni, alocaţiile de hrană au crescut cu aproape nouă la sută faţă de anul 2006 şi cu patru - şase lei faţă de anul 2005.

Prin respectivul act, alocaţia de hrană pentru lăuze va fi majorată de la de la 7,4 la opt lei, iar pentru copiii născuţi prematur, de la 5,5 la şase lei.

Bolnavii internaţi în staţionare de o zi vor avea 5,1 lei alocaţi pentru hrană, cu 88 la sută mai mult decât în prezent.

Pentru bolnavii psihic, alocaţia de hrană va fi majorată cu 22 la sută, de la 8,2 lei în 2006, la 10 lei în 2008.

Proiectul de Hotărâre de Guvern va mai viza şi majorarea, începând cu luna aprilie 2008, pentru toate alocaţiile de hrană.

Astfel, în creşele cu program zilnic, alocaţia pentru hrana zilnică a unui copil va fi de cinci lei în 2008, faţă de patru lei în 2006, respectiv 3,4 lei în 2004.

În creşele cu program săptămânal, alocaţia propusă pentru 2008 este de şase lei, faţă de 4,9 lei în 2006, respectiv 4,2 lei în 2004.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alocaţiile de hrană în spitale şi creşe ar putea fi majorate din aprilie.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alocaţiile de hrană în spitale şi creşe ar putea fi majorate din aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei