Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

în Vatra Dornei

Pomană electorală acordată de Guvern pe banii bugetelor locale

În România democraţia a depăşit graniţele! După ce terminăm banii noştri, negociem pe banii altora! Acesta este “dictonul” conform căruia reprezentanţii sindicali şi ai patronatului din cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava au făcut demersuri şi au negociat, în cadrul comisiei paritare, acordarea unor drepturi suplimentare personalului din sistemul de învăţământ, respectiv acordarea a şapte tichete, în valoare de 50 de lei fiecare, cu ocazia a şase evenimente. Este vorba despre Sărbătorile de Paşte, Crăciun, Ziua de naştere, 1 septembrie, Ziua Educaţiei şi ziua plecării în concediu de odihnă. În ceea ce priveşte tichetele de creşă, acestea sunt acordate cu scopul sprijinirii angajatilor la plata taxelor de creşă.

Reprezentanţii IŞJ au dorit să arate salariaţilor lor că, din punctul lor de vedere, există toată disponibilitatea! Doar, că aceste negocieri au fost făcute pe banii bugetelor locale, fără ca reprezentanţii acestora, respectiv Consiliile Locale, să fie consultate. Domnilor reprezentanţi ai învăţământului românesc, noi, reprezentanţii administraţiei publice locale, vă invităm să negociaţi şi să acordaţi salariaţilor dumneavoastră tot ceea ce doriţi, însă nu pe banii altora! Oare sunteţi parte din Consiliile Locale şi nu suntem noi în cunoştinţă de acest lucru?

La nivelul municipiului Vatra Dornei, negocierile IŞJ Suceava ar putea costa bugetul local 6 miliarde lei vechi. Asta înseamnă 10% din impozitele şi taxele locale adunate la bugetul dornean.

Inspectoratul Judeţean Şcolar ar fi trebuit să ne anunţe de intenţia lor anul trecut, când s-au stabilit taxele şi impozitele locale pentru anul 2008, moment în care am fi instituit o taxă specială pentru acordarea de drepturi suplimentare personalului din învăţământ. În acest moment, la care dintre investiţiile prioritare ale oraşului ar trebui să renunţăm pentru a introduce în buget acordarea acestor facilităţi?

Sunt foarte multe localităţi care nu vor avea efectiv posibilitatea acordării acestor drepturi. Şi în acest caz, desigur, unii profesori vor primi aceste drepturi, iar alţii nu. Oare acest demers nu este făcut tocmai pentru că suntem în an electoral?

Am ajuns în punctul în care legea nu este respectată de cei care supraveghează respectarea ei. Guvernanţii noştri nu mai au scrupule când este vorba despre pomeni electorale, de data aceasta pe banii altora. Conform art. 14 (3) din Legea nr. 500/2002 – privind finanţale publice – “Nici o cheltuială din fonduri publice nu poate fi angajată, ordonanţată şi plătită dacă nu este aprobată potrivit legii şi nu are prevederi bugetare”.

Consider că aceasta este o metodă de forţare a mâinii Consiliilor Locale în an electoral. În localităţile în care nu vor exista posibilităţi de acordare a acestor drepturi, primarii vor fi arătaţi cu degetul de către cadrele din învăţământ, chiar criticaţi în campania electorală din viitorul apropiat! Domnilor profesori, trebuie să realizaţi că această stratagemă este pusă la cale de Guvern şi bugetele locale nu pot fi majorate mai mult decât legea permite încasarea de taxe şi impozite. Cu atât mai mult cu cât o serie de venituri ale bugetului local au fost repartizate de la bugetul centralizat!

Constantin Huţanu
Primarul municipiului Vatra Dornei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pomană electorală acordată de Guvern pe banii bugetelor locale.
 Vizualizări articol: 7913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomană electorală acordată de Guvern pe banii bugetelor locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei