Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Managerul general Nokia România i-a solicitat ministrului Muncii îmbunătăţirea legislaţiei muncii

Marţi, 5 Februarie 2008 (15:49:30)

Managerul general Nokia România, John Guerry, a solicitat, în cadrul unei întâlniri cu ministrul al Muncii, Paul Păcuraru, îmbunătăţirea legislaţiei muncii române, în sensul flexibilizării ei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Păcuraru.
  Managerul general John Guerry a solicitat o întrevedere ministrului Paul Păcuraru, în cadrul căreia i-a cerut îmbunătăţirea legislaţiei muncii, făcând referire la prevederi din Codul Muncii, dar şi din legislaţia secundară, care creează dificultăţi angajatorilor.

"Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse este deschis propunerilor de flexibilizare în muncă, acest subiect fiind deja pe agenda ministerului, mai ales că atât calitatea de stat membru, cât şi directiva europeană ne conduc spre aceeaşi temă: flexibilitatea în muncă", a declarat ministrul Paul Păcuraru.

Ministrul a susţinut că la deschiderea oficială, programată pentru săptămâna viitoare, compania va avea 200 de angajaţi pe linia de producţie, iar primul telefon produs în România va fi lansat tot în cursul săptămânii viitoare.

De asemenea, până la sfârşitul anului 2008, Nokia România va avea 1.200 de angajaţi pe linia de producţie şi 100 de funcţii manageriale.

Compania Nokia va produce la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, telefoane mobile personalizate pentru locuitorii zonei EMEA - Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a declarat, vineri, Anna Simai, Senior Communication Manager Nokia Europa de Sud-Est.

"Unul dintre motivele pentru care am decis să construim această fabrică în România este satisfacerea cererii aflată în creştere de pe pieţele din zona EMEA. Aşadar, produsele realizate în România, destinate zonei EMEA, vor fi personalizate pentru utilizatorii din această zonă. Mixul de producţie pentru fiecare fabrică din această regiune este diferit, însă fiecare dintre aceste facilităţi de producţie furnizează o anumită gamă de produse. Fabrica de la Jucu face parte din reţeaua globală de fabrici, Nokia având o strategie de producţie la nivel global", a arătat Simai.

Oficialul Nokia a spus că dezvoltarea operaţiunilor la Cluj a decurs conform planificării, primele telefoane mobile urmând să fie produse "în cursul primului trimestru al acestui an".

Simai declarat, vineri, că nu poate confirma data de 11 februarie ca fiind data de deschidere oficială a fabricii din Jucu.

Conducerea Nokia a precizat că situaţia angajărilor se înscrie în planul iniţial. "Am angajat peste 200 de oameni până în prezent şi recrutăm în fiecare săptămână. Scopul nostru este ca până la mijlocul lui 2008 să avem 500 de angajaţi la Cluj. Estimăm că fabrica va avea în jur de 3.500 atunci când va funcţiona la capacitate maximă", a arătat Simai.

Grupul finlandez a realizat anul trecut un profit net de 7,2 miliarde de euro, în creştere cu 67% faţă de exerciţiul financiar precedent, în contextul unui avans al vânzărilor nete de 24%, la 51,1 miliarde de euro.

Nokia a anunţat în martie 2007 că va înfiinţa o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro. Unitatea este localizată în parcul industrial Tetarom Cluj-Napoca, finanţat prin fonduri PHARE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul general Nokia România i-a solicitat ministrului Muncii îmbunătăţirea legislaţiei muncii .
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Managerul general Nokia România i-a solicitat ministrului Muncii îmbunătăţirea legislaţiei muncii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei