Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii cu venituri reduse vor fi subvenţionaţi şi în acest an pentru achiziţionarea unui calculator

Marţi, 5 Februarie 2008 (18:40:10)

Elevii şi studenţii provenind din familii cu venituri reduse vor beneficia şi în acest an de un ajutor financiar în sumă de 200 euro pentru achiziţionarea unui calculator nou, ca urmare a extinderii acestui program guvernamental pentru 2008.
  Proiectul de hotărâre care prevede ca programul, denumit "Euro 200", să continue în acest an a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului.

Subvenţia este acordată elevilor şi studenţilor din învăţământul de stat sau particular acreditat, cu un venit brut pe membru de familie sub 150 de lei şi care nu au mai beneficiat de un astfel de ajutor.

Subvenţia este acordată sub forma unui bon valoric reprezentând echivalentul în lei a sumei de 200 de euro.

Elevii trebuie să-şi cumpere un calculator nou în termen de 30 de zile de la primirea bonului valoric şi sunt obligaţi ca, timp de trei ani de la achiziţie, să nu înstrăineze aparatul. Persoanele care nu respectă angajamentul trebuie să restituie echivalentul în lei a ajutorului financiar acordat, calculat la cursul de schimb de la data constatării abaterii.

Calculatorul poate fi achiziţionat de la orice firmă care comercializează astfel de aparate, achitând diferenţa de preţ ce depăşeşte contravaloarea ajutorului financiar.

În situaţia în care furnizorul acceptă, diferenţa de preţ poate fi plătită şi în rate, caz în care bonul valoric poate constitui un avans pentru achiziţionarea calculatorului.

Configuraţia minimă obligatorie pentru care se acordă ajutor financiar, presupune un procesor Intel de 2.8 Ghz sau echivalent, 256 Mb RAM, hard-disk de 80 GB, software de bază preinstalat, tastatură şi mouse.

În 2007, peste 28.000 de elevi şi studenţi au primit bonuri valorice de 200 de euro din partea statului pentru cumpărarea unui calculator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii cu venituri reduse vor fi subvenţionaţi şi în acest an pentru achiziţionarea unui calculator.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii cu venituri reduse vor fi subvenţionaţi şi în acest an pentru achiziţionarea unui calculator0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei