Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretar de stat în Ministerul Agriculturii: Nu se pune problema activării clauzei de salvgardare

Vineri, 14 Decembrie 2007 (18:43:58)

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Gheorghe Albu a declarat, vineri, la Oradea, că nu se pune problema activării clauzei de salvgardare de către Comisia Europeană, iar toate unităţile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură vor fi acreditate.
  Aflat în vizită la unităţile din Oradea subordonate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Gheorghe Albu a spus că firma care face auditul cu privire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească unităţile APIA a finalizat raportul.

"Raportul va fi prezentat în 20 decembrie Comisiei Europene, iar eu, personal, nu cred că se pune problema activării clauzei de salvgardare. Mai mult, cred că toate unităţile Agenţiei vor fi acreditate”, a declarat Gheorghe Albu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul francez al Agriculturii, Michel Barnier, declara, în urmă cu o săptămână, la Bucureşti, că activitatea autorităţilor române pentru evitarea clauzei de salvgardare în agricultură este "serioasă, sinceră şi riguroasă", astfel că România va câştiga încrederea Comisiei Europene (CE).

"Nu pot să mă pronunţ dacă va fi sau nu aplicată clauza, pentru că aceasta este treaba Comisiei Europene, dar pot depune mărturie că munca de aici este una serioasă, sinceră şi riguraosă, ceea ce creează condiţiile pentru câştigarea încrederii Comisiei", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul francez al Agriculturii şi Pescuitului.

Omologul său român, Dacian Cioloş, şi-a reafirmat încrederea că România va evita aplicarea clauzei de salvgardare.

Referitor la activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, ministrul a spus că "poate să fie mai eficientă".

Aplicarea clauzei de salvgardare înseamnă reducerea cu 25% a fondurilor UE pentru plăţile agricole. România ar trebui să primească circa 440 de milioane euro pentru plăţile fermierilor aferente anului 2007, iar aplicarea clauzei ar însemna pierderea unei sume de circa 110 milioane euro.

Comisia Europeană va decide, la 20 decembrie, dacă activează clauza de salvgardare în cazul sectorului agricol român, după ce a prelungit, până la 16 decembrie, termenul acordat României pentru rezolvarea problemelor privind sistemul de plăţi din agricultură. CE anunţase anterior, în luna octombrie, că termenul limită pentru remedierea deficienţelor este 9 noiembrie.

Ministerul Agriculturii a trimis în 8 noiembrie scrisoarea solicitată de Comisia Europeană privind progresele înregistrate, în care arăta stadiul implementării modulelor informatice şi dădea sigurări că nu vor fi efectuate plăţi înainte de finalizarea controalelor administrative şi în teren. O nouă scrisoare va fi transmisă, cel mai probabil pe 15 decembrie, documentul cuprinzând elemente dintr-un raport de audit pentru acreditarea finală a APIA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretar de stat în Ministerul Agriculturii: Nu se pune problema activării clauzei de salvgardare .
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretar de stat în Ministerul Agriculturii: Nu se pune problema activării clauzei de salvgardare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte