Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Politicieni sacrificaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La preşedinţii României nu te poţi gândi decât ca la nişte fiinţe ciudate, uşor handicapate. Dintre toţi însă, parcă Emil Constantinecu se desprinde ca lider detaşat. Îmi aduc aminte că, în campania electorală care avea să-l ungă preşedinte, Constantinescu a promis mulţimii alegătoare că a venit vremea să nu se mai sacrifice poporul, ci politicienii.

După ce campania electorală s-a dus pe pustii, nici cel mai fin observator n-a reuşit să remarce vreun sacrificiu cât de mic la oamenii puterii. Senatori şi miniştri, primari şi prefecţi au continuat să plesnească de sănătate, adăugând noi straturi de osânză la patrimoniul personal. Şi-atunci, norodul a prins să se întrebe justificat: bre musiu dom’ preşedinte, şi cu sacrificiile celor de la putere rămâne ca-n tren, bre?

Sau poate că într-adevăr politicienii se sacrifică, săracii. Să ne gândim de pildă la aceia care-şi trimit plozii şi gagicile la studii, prin străinătăţuri. Păi, a face naveta pe ruta Gura Humorului-Oxford, via Costeşti, este istovitor, mai ales când nu prinzi loc la geam.

Sau atâtea afaceri care trebuie administrate să iasă banul ghebos, nu cer şi el un sacrificiu imens? Sau atâtea chiolhanuri patriotice, la care e musai să participi, în calitate de ales democratic... Ia să presupunem că se servesc pe acolo homari de crescătorie, cu mujdei şi fructe de mare...Nu-i aşa că, oricând, îţi poate rămâne în gât o tibie de homar sau o stea din coniacul franţuz din care ai dughit?

Toate astea înseamnă totuşi sacrificii. Aşa că, decât să se sacrifice ăi de ne conduc ţara şi judeţele, tot mai bine e să se sacrifice în continuare amărâtul ăsta de popor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Politicieni sacrificaţi.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Politicieni sacrificaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol de cacat trimis de
(14 dec 2007, 13:55:12
esti din ce in ce mai slab

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte