Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

53 de milioane de euro pentru refacerea reţelelor de apă şi canalizare

Lansarea oficială a proiectului ISPA, în municipiul Suceava, care va avea loc chiar astăzi, reprezintă un moment foarte important pentru dezvoltarea oraşului.

Este un proiect prin care reţelele de apă şi canalizare vor fi extinse şi reabilitate, iar staţia de epurare va fi modernizată. Perioada de realizare a proiectului este decembrie 2007 – 31 decembrie 2010.

Evident, vorbim de un proiect de anvergură, care beneficiază şi de finanţare europeană.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 52.686.050,65 euro, din care 33.442.500 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene, iar restul de 19.243.550,65 euro reprezintă finanţare internă, din care 12.555.050,65 euro sunt asiguraţi de Guvern, de la bugetul de stat, şi 6.688.500 euro din fonduri publice locale, împrumut de la banca KFW Germania.

Astăzi, la ora 10.00, la sediul Primăriei Suceava, se va desfăşura o întâlnire cu reprezentanţii firmelor de construcţie, care au contractat lucrările.

Cel mai important aspect este faptul că avem o unitate de implementare a proiectului în cadrul societăţii ACET şi ne organizăm cât mai bine, astfel încât să putem demara lucrările în primăvara anului viitor.

Din punctul meu de vedere, ar fi bine să începem cu extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Sunt cetăţeni care plătesc taxe şi impozite ca la oraş, dar nu beneficiază nici de canalizare, nici de reţea de apă potabilă. Mă refer, în primul rând, la cartierele Burdujeni Sat şi Iţcani.

Programul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare va afecta 91 de străzi din municipiu, 41 din zona centrală şi cartierul Zamca, 31 din cartierul Burdujeni, 10 din Iţcani şi 8 din cartierele George Enescu şi Obcini. Programul de extindere a reţelei de apă se va desfăşura, total, pe 20 de străzi, şi, parţial, pe 8 străzi, din cartierele Iţcani şi Burdujeni Sat. Reţeaua de canalizare va fi extinsă, total, pe 24 de străzi, şi, parţial, pe 4 străzi, din cele două cartiere.

Prin acest proiect, se vor înlocui aproximativ 12 kilometri de conducte din reţeaua de apă, în vederea reducerii presiunii din zonele cu presiune ridicată, şi aproximativ 14 kilometri de conducte de transport a apei potabile cu avarii frecvente, inclusiv a branşamentelor şi a apometrelor.

Se vor înlocui aproximativ 23 de kilometri din reţeaua de canalizare şi se va reduce nivelul infiltraţiilor de la 45%, cât este în acest moment, la 10-15%. Staţia de epurare a apelor uzate va fi modernizată pentru a respecta standardele europene privind calitatea epurării şi deversării apelor uzate.

Nu va fi uşor, dar este un lucru benefic pentru municipiul Suceava, având în vedere faptul că unele conducte de apă au o vechime de peste o sută de ani. Uneori, avariile sunt atât de dese, încât pun în pericol alimentarea cu apă a municipiului. În acest sens, lucrarea de aducţiune a apei din sursa Berchişeşti, în cartierul Burdujeni, este aproape de final. Din păcate, locuitorii acestui cartier beneficiază de apă potabilă dintr-o sursă industrială, de la Mitocu Dragomirnei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 53 de milioane de euro pentru refacerea reţelelor de apă şi canalizare.
 Vizualizări articol: 7518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
53 de milioane de euro pentru refacerea reţelelor de apă şi canalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte