Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMV este deschis propunerii MOL de înfiinţare a unui distribuitor regional de gaze

Vineri, 14 Decembrie 2007 (17:25:51)

Grupul austriac de petrol şi gaze naturale OMV a adoptat o poziţie deschisă faţă de propunerea concurentului ungar MOL de a înfiinţa o companie regională de transport de gaze, a declarat directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.
  Cu toate că trendul general al pieţei este de consolidare, proiectul MOL de unificare a reţelor de distribuţie de gaze naturale în opt ţări pare destul de ambiţios, este de părere Ruttenstorfer, citat de Budapest Business Journal.

MOL a invitat mai multe companii, din România, Austria, Bulgaria, Bosnia, Croaţia, Slovenia, Serbia, să înceapă negocierile, în prima parte anului viitor, pentru înfiinţarea şi administrarea în comun a unui distribuitor de gaze naturale.

Comisia Europeană a salutat propunerea MOL, argumântând că realizarea unui astfel de proiect ar stimula investiţiile, foarte necesare, în infrastructura de gaze naturale a Europei.

Ruttenstorfer a mai spus că fuziunea OMV-MOL va avea loc cu certitudine, chiar dacă procesul ar putea dura până la trei ani, dar unificarea operaţiunilor celor doi concurenţi va fi un rezultat al presiunilor concurenţiale.

Sinergiile rezultate în urma fuziunii vor genera profituri anuale suplimentare înainte de impozitare de 400 de milioane de euro, în special pe segmentele de rafinare petrolieră, marketing, logistică şi gaze naturale.

În acelaşi timp, atât OMV, cât şi MOL, se numără între cele şase companii implicate în proiectul Nabucco, care prevede construirea unei conducte de transport al gazelor naturale din Asia Centrală către Europa, tranzitând Turcia, Bulgaria, România şi Ungaria, cu punctul de sosire în Austria.

OMV deţine 51,01% din acţiunile companiei Petrom. Grupul austriac a preluat participaţia majoritară de la stat în anul 2004, printr-o tranzacţie de 1,5 miliarde de euro, sub formă de achiziţie directă de acţiuni şi majorare de capital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMV este deschis propunerii MOL de înfiinţare a unui distribuitor regional de gaze.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OMV este deschis propunerii MOL de înfiinţare a unui distribuitor regional de gaze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte