Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Produsele din carne şi brânzeturile aduse din ţările din afara UE ar putea fi oprite la vamă

Vineri, 14 Decembrie 2007 (19:36:47)

Persoanele în bagajul cărora vor fi găsite carne, produse din carne sau lactate aduse din ţări care nu aparţin UE vor suporta costurile de distrugere a acestor produse, potrivit unui proiect de act normativ.
 
  "Persoana în bagajul căreia au fost depistate carne, produse din carne, lapte şi produse din lapte provenind din ţări terţe, interzise a fi introduse în Comunitate, este obligată să suporte costurile aferente procesului de distrugere a acestor produse", se arată în proiectul de Ordin Comun al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Ministerului Transporturilor, Companiei Naţionale Poşta Română supus, vineri, dezbaterii publice.

Restricţiile privind introducerea acestor produse, provenind din ţări terţe, pe teritoriul comunitar, sunt valabile şi în cazul coletelor poştale.

"Coletul în conţinutul căruia au fost identificate carne, produse din carne, lapte şi produse din lapte provenind din ţări terţe, interzise a fi introduse în Comunitate, va fi reexpediat de către oficiul poştal în ţara de origine la adresa expeditorului, întrucât la expediere nu s-au respectat prevederile Convenţiei poştale universale privind interzicerea introducerii în Comunitate a produselor reglementate prin Regulamentul Comisiei nr. 745/2004", potrivit proiectului de act normativ.

Produsele menţionate depistate la graniţă vor fi confiscate de autoritatea vamală, pe bază de adeverinţă de reţinere bunuri, şi predate, pentru distrugere, administratorului punctului de trecere a frontierei de stat sau administratorului oficiului poştal, în vederea reexpedierii în ţara de origine.

Iniţiativa legislativă are ca scop stabilirea unor norme de control pentru a preveni introducerea produselor de origine animală provenite din ţări terţe, destinate consumului personal, pe teritoriul Comunităţii Europene şi asigurarea "supervizării şi trasabilităţii (originea produsului şi traseul acestuia - n.r.)" acestora în fazele de reţinere, confiscare, transport şi neutralizare.

Normele urmează să fie aplicate la punctele de trecere la frontiera de stat a României şi în oficiile poştale din reşedinţele de judeţ şi a municipiului Bucureşti care desfăşoară activităţi sub supraveghere vamală.

"Prevederile procedurii nu se aplică coletelor personale provenite din Andora, Norvegia şi San Marino (...) pentru lapte praf pentru sugari, alimente pentru sugari şi produse alimentare speciale utilizate în scop medical, cu condiţia ca aceste produse să nu necesite temperatură de refrigerare înainte de deschidere (...), carnea, produsele pe bază de carne, laptele şi produsele pe bază de lapte care intră în Comunitate din Insulele Feroe, Groenlanda, Islanda, Liechtenstein şi Elveţia, cu condiţia ca numărul sau cantitatea importată să nu depăşească cinci kilograme de persoană şi în cazul călătorilor care transportă cantităţi mici destinate consumului personal provenind din Andora, Insulele Feroe, Groenlanda, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino şi Elveţia", se mai arată în proiectul legislativ.

Proiectul de ordin mai prevede ca la toate punctele de trecere a frontierei să fie afişate postere cu condiţiile privind importul de produse de origine animală prin bagajele personale.

"Posterele vor fi tipărite în limba română şi în limba ţării vecine, astfel: la graniţa cu Ucraina - în limba română şi în limba rusă, la graniţa cu Moldova - în limba română şi în limba rusă, la graniţa cu Serbia - în limba română şi în limba sârbă, în aeroporturile internaţionale - în limba română şi limba engleză", se menţionează în document.

Medicii veterinari responsabili cu emiterea certificatelor sanitar-veterinare trebuie să transmită la Autoritatea Naţională Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor, până la 1 februarie a fiecărui an, informaţii referitoare la numărul total de transporturi ilegale şi cantităţile confiscate sau distruse, în vederea raportării anuale la Comisia Europeană a cifrelor privind rezultatele aplicării regulilor referitoare la importul de pachete personale cu carne, produse din carne, lapte şi produse din lapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produsele din carne şi brânzeturile aduse din ţările din afara UE ar putea fi oprite la vamă.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Produsele din carne şi brânzeturile aduse din ţările din afara UE ar putea fi oprite la vamă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte