Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cozma despre infirmarea urmăririi penale în cazul lui Iliescu: Legea nu este pentru cei de sus

Vineri, 14 Decembrie 2007 (13:16:40)

Miron Cozma a declarat, vineri, după amânarea procesului intentat statului român, că infirmarea soluţiei de punere sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu că această decizie este normală, pentru că "legea nu este pentru cei de sus".
 
  "Era normal. Legea nu este pentru cei de sus, ci pentru cei de jos. Eu am fost anchetat de procurorii militari, iar Iliescu, civil, nu poate fi ancheta", a spus Cozma.

Procurorul general al României, Laura Condruţa Kovesi, a anunţat, vinerea trecută, că în cazul lui Ion Iliescu cercetările vor fi continuate de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, deşi a infirmat rezoluţia de punere sub acuzare a fostului şef al statului.

Codruţa Kovesi a explicat că, în urma verificării efectuate la solicitarea avocatului lui Ion Iliescu, a constatat că, prin rechizitoriul din 18 mai 2000, Secţia Parchetelor Militare a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a generalilor în rezervă Mihai Chiţac, Gheorghe Andriţa, precum şi a ofiţerilor cu grad de colonel în rezervă Traian Ştefan Călin, Dumitru Costea şi Vasile Constantin, pentru instigare la omor deosebit de grav.

Ion Iliescu a fost audiat, marţi seară, în dosarul referitor la circumstanţele în care două persoane au murit în timpul mineriadei din iunie 1990 şi în care procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a infirmat soluţia de punere sub acuzare a fostului preşedinte.

Fostul preşedinte declarat, în ziua următoare, că a prezentat procurorilor din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o declaraţie despre punctul său de vedere asupra mineriadei din iunie 1990. Iliescu a spus că procurorii din Parchetului ICCJ i-au adus la cunoştinţă textul expunerii procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, cu privire la aprecierea acesteia în legătură cu modul în care s-a desfăşurat şi cum se desfăşoară ancheta în acest dosar.

Asociaţia Victimelor Mineriadelor şi-a manifestat, în cadrul unei întâlnir, de marţi seară, cu procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, nemulţumirea faţă de prelungirea "cu caracter perpetuu" a cercetării şi faţă de "proasta evoluţie a instrumentării dosarelor" mineriadelor.

"Până în prezent, prin contribuţia directă a procurorului militar Dan Voinea, mai bine spus cu complicitatea acestuia, Ion Iliescu a fost protejat şi ferit de orice deranj penal. Victimele Mineriadei din 1990 au depus o plângere la Curtea de Apel împotriva Secţiei Militare a Parchetului şi a procurorului Dan Voinea, cel care a tergiversat şi muşamalizat ani de-a rândul dosarul Mineriada '90, pentru favorizarea infractorilor în frunte cu Ion Iliescu, principalul vinovat şi instigator al uciderii unor manifestanţi ai Pieţei Universităţii şi al barbariilor săvârşite împotriva cetăţenilor Capitalei de bandele minerilor conduse de Miron Cozma", se a comunicat Asociaţia.

AVMR acuză şi faptul că dosarul 75/P/1998, în care este cercetat, alături de alţii, fostul preşedinte Ion Iliescu, "se află încă la Dan Voinea, care refuză să-l trimită la secţia civilă în pofida deciziei Curţii Constituţionale, a dispoziţiei procurorului general Laura Codruta Kovesi şi a deciziei CSM".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozma despre infirmarea urmăririi penale în cazul lui Iliescu: Legea nu este pentru cei de sus.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cozma despre infirmarea urmăririi penale în cazul lui Iliescu: Legea nu este pentru cei de sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte