Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur anunță finalizarea modernizării a 35 de kilometri de drumuri județene în zona Siret – Rădăuți – Vicovu de Sus – Frătăuți – Mușenița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că în zona de nord a județului au fost finalizate lucrările de modernizare a 35 de kilometri de drumuri județene, valoarea totală a investiției fiind de peste 11 milioane de euro. Gheorghe Flutur a precizat că un drum extrem de important este cel care face legătura între localitățile Siret, Mușenița și Frătăuții Noi, care a fost modernizat pe o lungime de 14 kilometri, printr-un proiect de 3,2 milioane de euro. „Este un drum care a ieșit foarte bine și mulțumesc constructorului. Are 14 kilometri de șanțuri dalate, două straturi de asfalt, două poduri noi și unul reabilitat, cu o lățime a drumului de opt metri. Practic este un drum paralel cu frontiera cu Ucraina, iar la 200 de metri de acest drum este traseul viitoarei autostrăzi A7”, a arătat Flutur.

El a adăugat că acest traseu va face legătura între zona Rădăuți - Vicovu de Sus și autostrada A7 și orașul Siret. „De fapt, din orașul Siret până la Vicov sunt 41 de kilometri și drumul acesta paralel rezolvă accesul populației din partea de Nord a județului Suceava spre Siret, spre A7 și spre Suceava”, a spus președintele CJ Suceava. Flutur a mai declarat că modernizarea acestui drum era extrem de necesară pentru că face legătura între Vama Siret și viitoarea vamă de la Vicovu de Sus, contribuind și la dezvoltarea localităților din zonă. El a precizat că primii beneficiari sunt cei din Mușenița, apoi sunt cei din Frătăuți, dar și din Siret.

Prezent la inaugurarea acestui drum, primarul din Siret, Adrian Popoiu, a spus că această investiție este extrem de importantă pentru locuitorii orașului, dar este importantă și pentru creșterea calității vieții cetățenilor din comuna Mușenița. „Să nu uităm de această mobilitate rutieră care a fost aproape imposibilă de la Mușenița la Siret sau de la Mușenița către comuna Frătăuții Noi și orașul Vicovu de Sus. Ne bucurăm foarte mult că această investiție a fost în sfârșit finalizată”, a declarat Adrian Popoiu, care a ținut să evidențieze și calitatea lucrărilor de modernizare realizate de firma Test Prima Suceava.

În același timp, primarul din Mușenița, Radu Tudurean, a spus că vrea să îi mulțumească președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru modernizarea acestui drum. „Datorită lui avem drumul care ne-a scos din izolare. Efectiv comuna Mușenița era izolată. Nu aveam ieșire spre Rădăuți, Siret și Frătăuți. Datorită dumnealui avem acest drum prin care efectiv începem să ne dezvoltăm”, a declarat Radu Tudurean.

Și primarul din Frătăuții Noi, George Olari, a ținut să mulțumească conducerii CJ Suceava pentru implicarea în finalizarea acestui proiect, el precizând că pe raza acestei comune s-au modernizat 9,5 kilometri de drum, din care 6,5 kilometri sunt în intravilanul localității, adică un tronson pe care cetățenii îl folosesc foarte mult. El a arătat că acest drum este o legătură foarte importantă între Vicov – Frătăuții Noi - Mușenița și spre viitoarea autostradă A7.

 

Flutur: Anul acesta s-a lucrat pentru modernizarea a 230 de kilometri de drumuri județene

Tot joi, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent și la inaugurarea lucrărilor de modernizare a DJ 178C Bilca – Frătăuții Vechi – Rădăuți. Alături de Flutur au fost prezenți și primarii din Rădăuți, Bogdan Loghin, și din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț. Gheorghe Flutur a arătat că acest drum a fost modernizat pe o lungime de 14 kilometri, cu o valoare a investiției de opt milioane de euro, tronson pe care administrația județeană a construit și două sensuri giratorii pentru creșterea siguranței în trafic.

„Investițiile în cele două drumuri le-am făcut pentru accesul populației, legătura mai ușoară între Rădăuți, Siret și Vicov. Și mă bucur că aici sunt șapte primari care sunt beneficiarii acestor investiții cu populația lor, din Rădăuți, Siret, Frătăuţii Vechi, Frătăuții Noi, Vicovu de Sus, Bilca, Mușenița. Pe acest tronson s-au construit două poduri noi, în zona Frătăuți, și încă 11 poduri s-au reabilitat. A fost un volum foarte mare de muncă”, a declarat Gheorghe Flutur, care a ținut să remarce faptul că fiecare primar din localitățile aminte are în implementare proiecte importante pentru comunitățile locale. Pe de altă parte, Flutur a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce a avut anul aceste lucrări de modernizare pe 230 de kilometri de drumuri județene, fiind deschide 21 de șantiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță finalizarea modernizării a 35 de kilometri de drumuri județene în zona Siret – Rădăuți – Vicovu de Sus – Frătăuți – Mușenița.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur anunță finalizarea modernizării a 35 de kilometri de drumuri județene în zona Siret – Rădăuți – Vicovu de Sus – Frătăuți – Mușenița5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei