Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Pregătiri pentru iarnă

A început montarea parazăpezilor în zone cu risc de viscol, pe DN2 Bălcăuți – Siret și DN 2E Rădășeni - Cornu Luncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stadiul de pregătire pentru sezonul de iarnă a celor două secții de drumuri naționale care își desfășoară activitatea pe raza județului, de la Suceava și Câmpulung Moldovenesc, a fost verificat, joi, de prefectul Alexandru Moldovan, împreună cu subprefectul Cristian Șologon.

Secția de Drumuri Naționale (SDN) Suceava are în administrare 321,467 km de drumuri, iar SDN Câmpulung Moldovenesc are în administrare 276,172 km.

Prefectul Moldovan a declarat că SDN Suceava are patru baze de deszăpezire și un punct de sprijin la Siret, care sunt deja aprovizionate cu 1.504 de tone de sare, 16 tone de clorură de calciu și 975 de tone nisip. „Pentru intervenția pe sectoarele de drum administrate, SDN Suceava are la dispoziție 14 utilaje proprii și 52 de utilaje închiriate. Șapte utilaje multifuncționale, 30 de auto-utilaje special ATB echipate cu lamă și RSP și cinci încărcătoare sunt deja intrate în baze, pregătite pentru intervenție și sunt disponibile în orice moment în bazele Suceava, Fălticeni, Ilișești și Rădăuți”, a arătat prefectul de Suceava.

Totodată, de joi a început montarea parazăpezilor din metal pe zona DN2 Bălcăuți – Siret, „căreia i se va acorda atenție sporită”, din cauza riscului ridicat de înzăpezire.

La nivelul SDN Câmpulung Moldovenesc activitatea de întreținere pe timp de iarnă va fi asigurată în cadrul a cinci baze de deszăpezire și trei puncte de sprijin, pentru actualul sezon de iarnă. La momentul de față, sunt deja existente în depozite 1.617 tone de sare, 155 tone nisip și 6 tone de motorină.

Pentru intervenția pe sectoarele de drum administrate, SDN Câmpulung Moldovenesc are la dispoziție 11 utilaje proprii și 50 utilaje închiriate. Șase utilaje multifuncționale, 21 de auto-utilaje special ATB echipate cu lamă și RSP și opt încărcătoare sunt deja intrate în baze, pregătite pentru intervenție, a afirmat prefectul.

Parazăpezi sunt montate și de secția de la Câmpulung Moldovenesc ,  pe DN 2E, între localitățile Rădășeni și Cornu Luncii.

După verificările în teren și după ce a discutat cu cei doi șefi de secții, Romeo Caciuc, de la SDN Suceava, și Liliana Dranca, de la SDN Câmpulung Moldovenesc, prefectul a concluzionat că „sunt asigurate premisele unei exploatări în condiții normale de iarnă a sectoarelor de drum național de pe raza județului”. Moldovan le-a solicitat „reacție imediată”, arătând că „cetățenii județului au așteptări ridicate, dar absolut justificate în ceea ce privește asigurarea unor servicii publice de calitate”.

De asemenea, prefectul face apel la toți participanții din trafic „să trateze cu maximă seriozitate pregătirea autovehiculelor pentru iarnă, astfel încât circulația în sezonul rece să se desfășoare cât mai fluent posibil și în condiții de siguranță”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început montarea parazăpezilor în zone cu risc de viscol, pe DN2 Bălcăuți – Siret și DN 2E Rădășeni - Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A început montarea parazăpezilor în zone cu risc de viscol, pe DN2 Bălcăuți – Siret și DN 2E Rădășeni - Cornu Luncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei