Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Neputință

Zeci de locuințe racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava sunt încă fără căldură și apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizarea căldurii în sistem centralizat în municipiul Suceava a început din 10 octombrie, dar și la această dată mai sunt zeci de locuințe în care agentul termic nu a ajuns. Este vorba despre blocuri din cartierul George Enescu, în zona Pieței Mici, din zona Liceului cu Program Sportiv și din cartierul Obcini, unde nu se poate furniza căldură fie din cauza unor lucrări încă nefinalizate, fie din cauza avariilor, cum este cazul în Obcini.

Directorul general al Thermonet Suceava, Mugur Corlățan, a declarat, joi, că în zona Pieței Mici încă se lucrează la modernizarea rețelei secundare de termoficare, o investiție a Primăriei Suceava, care se va încheia cel mai târziu în data de 15 noiembrie a.c.. Lucrările de înlocuire a conductelor pentru un prim tronson de blocuri ar trebui să se finalizeze în această săptămână, iar pentru al doilea, respectiv patru blocuri din fața Pieței Mici, termenul avansat și de primarul Ion Lungu este 15 noiembrie. Înlocuirea conductelor pentru șase blocuri arondate punctului termic 4/1, în zona Liceului cu Program Sportiv, este făcută de Thermonet, cu fonduri proprii, și ar trebui să fie gata în această săptămână. „Pentru lucrarea de acolo a trebuit să comandăm niște piese care abia au ajuns. Vom lucra și sâmbătă, sperăm să putem finaliza”, a spus directorul Corlățan.

În ceea ce privește avaria apărută acum în zona Obcini 2, șeful Thermonet a declarat că încă nu poate face o estimare a duratei reparațiilor pentru că este nevoie de săpătură manuală și, în funcție de ce se va găsi la fața locului, se poate remedia într-o oră sau în 2-3 zile.

Mugur Corlățan a mai spus că cea mai mare problemă cu care se confruntă la realizarea lucrărilor de modernizare și de reparații ale rețelelor de termoficare este criza acută de sudori. „Toate firmele sunt disperate că nu sunt sudori, deși un sudor bun câștigă liniștit 1.500 – 2.000 de euro pe lună. Cei care mai lucrează sunt aproape de pensionare sau sunt deja pensionari. Foarte greu găsim tineri care să vrea să lucreze în acest domeniu și nu înțeleg de ce”, a mai spus Mugur Corlățan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de locuințe racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava sunt încă fără căldură și apă caldă.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de locuințe racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava sunt încă fără căldură și apă caldă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei