Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar la final

Condamnări serioase într-un dosar de contrabandă de țigări care funcționa pe filiera Vicovu de Sus - Galați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii unei rețele de traficanți de țigări care funcționa pe relația Vicovu de Sus - Galați și-au aflat miercuri pedepsele finale. Verdictul final a fost dat de Curtea de Apel Bacău, acolo unde dosarul a fost strămutat de la Galați. Șase din cei nouă inculpați au primit pedepse cu executare, în mare parte pentru că aveau mai multe infracțiuni, dar și condamnări în alte dosare sau resturi de pedeapsă. Condamnarea cea mai grea îl vizează pe Arcadie Plămadă, zis ”Codana”, din Vicovu de Sus, care are de executat nu mai puțin de 9 ani și 6 luni de închisoare. Pe lista celor condamnați se regăsește și Vasile Cristinel Jescu, nimeni altul decât individul care a intrat în casa fostului primar din Udești și a comis un furt cu un prejudiciu de 80.000 de lei. În acest caz, batista a fost pusă pe țambal, pentru că părțile s-au împăcat. În dosarul finalizat la Curtea de Apel Bacău, Vasile Cristinel Jescu a fost condamnat la 6 ani de închisoare, iar în noaptea de miercuri spre joi a fost ridicat de la domiciliu și dus la Penitenciarul Botoșani pentru a-și ispăși pedeapsa. Iată și celelalte soluții din acest dosar:

Alexandru Iulian Borza - 4 ani cu executare

Bogdan Codreanu - 7 ani și 6 luni cu executare

Daniel Lili Dediu - 7 ani și 8 luni închisoare, plus un rest de pedeapsă de 541 de zile

Mihai Petru Cernescu - 6 ani plus un rest de 351 de zile

Liliana Mitrofan, fostă Buruiană - 3 ani cu suspendare sub supraveghere

Mircea Andronic - achitat

Arhip Moroșan - încetează procesul penal cu privire la infracţiunea de tăinuire.

 

Acuzați că au traficat peste 150.000 de pachete de țigări aduse ilegal din Ucraina

Faptele pentru care au fost puși sub acuzare cei nouă s-au petrecut în perioada august 2016 – aprilie 2017, iar dosarul a fost instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi. Pentru a documenta totul, în aprilie 2017 au avut loc și 32 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele unor persoane de pe raza judeţelor Galaţi, Suceava şi Botoşani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada amintită, pe raza judeţelor Galaţi şi Suceava a acţionat un grup infracţional organizat cu extensii în Ucraina, specializat în introducerea în România, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări şi în comercializarea acestora.

”Grupul infracţional a fost constituit iniţial de inculpaţii Plamadă Arcadie, Cernescu Mihai Petru, Dediu Daniel Lili, Mitrofan Liliana şi alţii, inclusiv cetăţeni ucraineni. La grupul infracţional organizat au aderat, în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii Jescu Vasile Cristinel şi Borza Alexandru Iulian. În timp ce inculpaţii Plamadă Arcadie, Cernescu Petru şi făptuitorii ucraineni aveau rolul de a se ocupa de introducerea în România din Ucraina a cantităţilor de ţigări pe raza localităţii Vicovu de Sus şi de depozitarea temporară a acestora, Jescu Vasile Cristinel şi Borza Alexandru Iulian aveau rolul de a transporta cantităţile de ţigări către o parte dintre cumpărătorii acestora ce aveau rolul de a se ocupa de comercializarea en-detail, fiind utilizate, în acest scop, inclusiv autovehicule ce fuseseră modificate structural în vederea disimulării mărfii de contrabandă.

Dediu Daniel Lili şi Mitrofan Liliana, împreună cu alţi făptuitori, au constituit, pe raza judeţului Galaţi, o reţea de distribuţie a ţigărilor preluate de la ramura ce acţiona pe raza localităţii Vicovu de Sus”, se menționa acum cinci ani într-un comunicat al DIICOT Galați.

În lunile în care rețeaua a funcționat s-a stabilit că au fost introduse în România, din Ucraina, în mod ilegal, peste 150.000 de pachete de ţigări de diferite mărci ce nu aveau aplicate timbre de accizare sau care aveau aplicate timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale statului vecin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări serioase într-un dosar de contrabandă de țigări care funcționa pe filiera Vicovu de Sus - Galați.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnări serioase într-un dosar de contrabandă de țigări care funcționa pe filiera Vicovu de Sus - Galați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei