Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Contractele de finanțare pentru renovarea unor blocuri din centrul Sucevei au fost semnate de primarul Lungu, la Ministerul Dezvoltării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei contracte pentru finanțarea renovării unor clădiri rezidențiale din zona centrală a municipiului Suceava au fost semnate joi de primarul Ion Lungu, la Ministerul Dezvoltării. Un contract de „renovare moderată”, în valoare de 34,92 milioane de lei, este pentru Asociația de Proprietari Centru, iar două contracte pentru Asociația de Proprietari nr. 3, lot 1, sunt de „renovare moderată”, în valoare de 13, 53 milioane de lei și de „renovare aprofundată”, în valoare de 12,95 milioane de lei.

Valoarea totală a contractelor semnate joi este de 12,475 milioane de euro. 

Lungu a subliniat că toate contractele aprobate cu finanțare prin PNNR însumează peste 50 de milioane de euro, mai exact 51,019 milioane de euro. Primarul Sucevei a arătat că pe lângă contractele semnate joi, în iunie a.c. au mai fost semnate 4 contracte pentru creșterea eficienței energetice la școlile „Ion Creangă”, Nr. 3, Nr. 7 și pentru cantina internatului Colegiului Național „Petru Rareș”, în valoare de 8,642 milioane de euro.

De asemenea, a fost semnat contractul pentru creșa care se va construi pe Dealul Mănăstirii, în valoare de 4,421 milioane de euro, și urmează semnarea contractului pentru 50 autobuze electrice pe Zona Urbană Funcțională, în valoare de 23,256 milioane de euro, și cele pentru creșterea eficienței energetice la cantina de ajutor social, la clădirea Domeniului Public și la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, în valoare totală de 2,223 milioane de euro.

Primarul Ion Lungu a mai spus că a discutat la Compania Națională de Investiții despre eliberarea autorizației de construire la Sala Polivalentă pentru că își dorește ca lucrările să înceapă până la sfârșitul acestui an, iar la Autoritatea de Management POR despre plata autobuzelor electrice care vin de la firma Solaris din Polonia.

„Totodată am avut discuții la Comisia de Împrumuturi pentru autoritățile locale, unde  am convenit să solicităm o majorare a plafonului de contractare la credite cu 500 milioane lei la rectificarea bugetară preconizată a avea loc în această lună, deoarece suma alocată a fost epuizată. Au fost discuții constructive care vor rezolva în perioada următoare problemele ridicate”, a declarat primarul Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractele de finanțare pentru renovarea unor blocuri din centrul Sucevei au fost semnate de primarul Lungu, la Ministerul Dezvoltării.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contractele de finanțare pentru renovarea unor blocuri din centrul Sucevei au fost semnate de primarul Lungu, la Ministerul Dezvoltării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei