Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluție judecătorească

A intrat peste un rival în casă și l-a înjunghiat, iar acum trebuie să stea ani grei la pușcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ care a intrat în casă peste un rival și l-a înjunghiat a fost găsit vinovat de judecătorii de la Tribunalul Suceava pentru toate capetele de acuzare. Ioan Cezar Rusu, care se află după gratii din noiembrie anul trecut, a primit o condamnare finală de 9 ani și 2 luni de închisoare, din care cea mai grea, de 8 ani, pentru tentativă de omor. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Faptele descrise de procurori în rechizitoriul de trimitere în judecată arată ferocitatea cu care a acționat autorul, numai un concurs de împrejurări făcând ca acesta să nu-și ducă intenția de omor până la capăt.

Acesta a împărțit amenințări cu moartea în stânga și-n dreapta și a încercat să-i determine pe martori să dea declarații false, inclusiv să susțină că autorul înjunghierii este fiul său minor, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Atacat cu cuțitul în casă, în pat, în timp ce dormea

Ioan Cezar Rusu, în vârstă de 33 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, violare de domiciliu, plus două infracțiuni de amenințare și două de influențarea declarațiilor.

Procurorii care au finalizat recent ancheta au descris în amănunt activitatea infracțională a tânărului care băuse mult în acea zi de 7 noiembrie 2021.

În noaptea de 7 spre 8 noiembrie, inculpatul, alături de fiul său minor și de încă doi amici, s-a pornit cu un taxi din municipiul Suceava spre satul Arghira, comuna Preutești.

Undeva în jurul orei 3.00 din noapte, ajuns la Arghira, inculpatul a coborât din mașina taxi singur și a plecat într-o direcție necunoscută pentru ceilalți.

Ținta lui Rusu, clară, era un bărbat care a avut relații sexuale cu o femeie apropiată lui.

Pe acest fond, deși anterior cei doi nu au avut nici o altercație, s-a ajuns la violență extremă.

Inculpatul, cu un cuțit în mână, a intrat în casa rivalului, pe timp de noapte, și a început să-l lovească cu arma albă. Cei care au intervenit au fost chiar amicii veniți de la Suceava cu taxiul, plecați pe urmele sale.

 

A insistat patru ore ca martorii să declare că fapta a fost comisă de fiul minor, care nu răspunde penal

Unul din martori a intrat în casă și a reușit să-l imobilizeze pe cuțitar, scoțându-l în curte. A fost momentul în care cel înjunghiat, deja cu mai multe plăgi tăiate, a scăpat din ghearele morții.

Atacatorul a fost dus de martori în casa surorii sale, unde au încercat să-l liniștească. Nu a fost însă simplu deloc. 

Procurorii au descris cum a încercat acesta să influențeze martorii și s-a gândit că fiul său minor ar putea să preia faptele sale:

„De la momentul incidentului şi până dimineaţa, când au sosit lucrătorii de poliţie, inculpatul împreună cu fiul său şi cei doi martori au stat în locuinţa surorii sale. În tot acest interval de timp, aproximat de organul de urmărire penală la circa 4 ore, inculpatul a insistat către cei doi martori să susţină în faţa lucrătorilor de poliţie o altă variantă a desfăşurării incidentului, mai precis să declare că fiul său minor, care nu răspunde penal, este persoana care a lovit victima. În acelaşi interval de timp martorii au încercat să-l calmeze pe inculpat, dar acesta a susţinut permanent că trebuie să „rezolve” conflictul cu victima chiar dacă va merge la puşcărie şi nu-l interesează acest lucru pentru că are o singură viaţă”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Referitor la atacul cu cuțitul, acesta a fost extrem de violent, iar intenția de a ucide este evidentă:

”Inculpatul a sărit asupra victimei care se afla pe pat, a lovit-o prima dată cu mânerul cuţitului (în formă de box) în zona tâmplei drepte, apoi i-a aplicat mai multe lovituri cu cuţitul, când victima s-a ridicat de pe pat a lovit-o cu piciorul, după care i-a aplicat alte lovituri cu cuţitul, fără ca inculpatul să-i spună ceva”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

 

A amenințat două femei că le va decapita

Martore la tentativa de omor au fost concubina și mama celui înjunghiat, pe care atacatorul le-a amenințat că le va „decapita” dacă povestesc cuiva ce s-a petrecut în casa lor și le-a cerut imperios să declare că victima a fost lovită în cursul nopţii de fiul său și că incidentul s-a petrecut nu în locuinţă, ci în exteriorul acesteia, în drum.

Cele două femei au fost atât de terorizate încât nu au sunat la 112 pentru a anunța că un om este înjunghiat.

Bărbatul înjunghiat a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe în vederea salvării vieţii. Medicii au concluzionat că persoana vătămată a prezentat leziuni care au necesitat în vederea vindecării un număr de 25 - 30 zile îngrijiri medicale, viața victimei fiind pusă în pericol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A intrat peste un rival în casă și l-a înjunghiat, iar acum trebuie să stea ani grei la pușcărie.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A intrat peste un rival în casă și l-a înjunghiat, iar acum trebuie să stea ani grei la pușcărie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei