Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lista actualizată

Aproape 4.000 de elevi din 12 școli din județ vor beneficia de o masă caldă la școală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi din 12 unități de învățământ din județ vor primi prânzul la școală, acestea fiind incluse de Ministerul Educației în lista actualizată a școlilor incluse în programul „Masă caldă”.

Proiectul își propune să asigure, gratuit, o masă în timpul programului de la școală, în valoare de 15 lei, pentru 3.947 de elevi.

De un prânz consistent și sănătos ar urma să se bucure elevi de la școlile: Școala Gimnazială Moldova Suliţa, Școala Gimnazială Gulia – Dolhasca, Școala Gimnazială "Ion Barbir" Capu Câmpului, Școala Primară Mironu Valea Moldovei, Școala Primară Țîmpoceni- Păltinoasa, Școala Gimnazială Măriței – Dărmănești, școli incluse în lista inițială a programului, la care se alătură unitățile – Școala Gimnazială Humoreni Comănești, Școala Gimnazială Poiana Stampei, Școala Gimnazială Voitinel, Școala Gimnazială Berchișești, Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu, Școala Gimnazială ”Învățător Vasile Hihor” Baia.

Bugetul alocat pentru acest program, în județul Suceava, pentru întreg anul școlar este de 8.400.405 lei (buget 2022 - 2.368.905 lei și buget 2023 - 6.031.500 de lei).

La nivel național, masa caldă va fi organizată în 450 de școli și grădinițe în anul școlar 2022-2023, proiectul fiind extins de la 300 de unități, cât se stabilise inițial.

 

Masă caldă sau pachet în regim catering

Astfel, în școlile în care există cantină şi spaţiu adecvat de servire a hranei, masa caldă va fi preparată acolo, însă pentru școlile și liceele care nu dispun de cantină, masa caldă este sub forma unui pachet alimentar și este asigurată în regim catering.

Potrivit proiectului, acesta are rolul de a asigura accesul egal la educaţie pentru toţi copiii şi tinerii din România, în scopul prevenirii şi combaterii abandonului şcolar prin măsuri urgente de intervenţie la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar.

 

Prefectura Suceava: Copiii din comunitățile defavorizate trebuie încurajați să frecventeze școala

Referitor la acest program, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a menționat: ”Demersul nostru a fost încununat de succes! Școala Generală Voitinel și unitățile de învățământ din comunele Moldova – Sulița, Dolhasca, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Păltinoasa, Dărmănești, Comănești, Poiana Stampei, Berchișești, Ciprian Porumbescu, Baia și orașul Dolhasca au fost incluse în lista celor 450 unități de învățământ preuniversitar în care se aplică programul <Masa caldă>”.

Acesta a mai punctat că cei aproape 900 de copii din cadrul Școlii Generale Voitinel vor beneficia zilnic, cu titlu gratuit, de un sprijin alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar (în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată), în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA.

Copiii din comunitățile defavorizate și cei de etnie romă trebuie încurajați și ajutați să frecventeze școala, deoarece educația este un instrument extrem de eficient în combaterea discriminării, a mai punctat Alexandru Moldovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 4.000 de elevi din 12 școli din județ vor beneficia de o masă caldă la școală.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 4.000 de elevi din 12 școli din județ vor beneficia de o masă caldă la școală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei