Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 260 (8177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Consultări publice pentru “Suceava - oraș neutru climatic până în 2030!”

Vineri, 4 Noiembrie 2022 (18:16:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de două zile, la sediul Primăriei Suceava au avut loc dezbateri intense pe tema “Suceava - oraș neutru climatic până în 2030!”, ca urmare a participării municipiului reședință de județ în programul „Orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei”.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, care a participat la aceste dezbateri, din partea executivului administrației locale, a precizat că scopul acestor întâlniri este cel de a colabora cu actorii locali pentru atingerea unui număr cât mai mare de propuneri de proiecte ce urmează a fi incluse în Climate City Contract (CCC).

„În data de 12.09.2022, a fost semnat contractul pentru implementarea misiunii <100 de orașe neutre din punct de vedere al impactului asupra climei până în 2030>, din programul Horizon Europe.

Reamintesc că Suceava a fost selectată în acest program alături de doar alte două orașe din țară, Cluj-Napoca și București (sectorul 2), dar și de capitale și orașe europene precum: Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Bruxelles, München, Dortmund, Lyon, Marseille, Milan, Porto, Atena sau Amsterdam.

În cadrul primelor întâlniri din proiect, s-a discutat despre activitățile și demersurile ce trebuie realizate în domeniile care contribuie la dezvoltarea durabilă a orașului nostru:

- mobilitate urbană;

- energie regenerabilă;

- eficiență energetică în clădiri;

- iluminat public;

- managementul deșeurilor;

- managementul apei;

- spații publice;

- sistemele culturale/sociale/financiare/instituționale.

Mulțumesc tuturor pentru prezență, interes și opiniile expuse, doar împreună putem găsi soluțiile cele mai bune pentru un oraș cu adevărat mai bun. Din discuții se nasc idei!”, a declarat Lucian Harșovschi.

La consultările publice au fost prezenți reprezentanți din partea sistemului de învățământ preuniversitar și universitar, Administrației Naționale “Apele Române”, asociațiilor de proprietari, firmei de Transport Public Local, Acet, Thermonet, firmelor de salubrizare, precum și angajații Serviciilor de Ecologizare, Fonduri Europene, Cultură și Turism din cadrul primăriei, dar și membri ai Consiliului Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consultări publice pentru “Suceava - oraș neutru climatic până în 2030!”.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consultări publice pentru “Suceava - oraș neutru climatic până în 2030!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei