Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 252 (8169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege sfidată

Monitorizare video și amenzi pentru camioanele care intră fără autorizație specială în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliția Locală Suceava are printre obiectivele din acest an reducerea la maxim a numărului de mașini de peste 3,5 tone care intră în zona centrală a municipiului Suceava în general, respectiv achitarea taxei speciale de transport de către cei care chiar sunt nevoiți să circule prin oraș. Concret, acolo unde nu există drumuri alternative (de exemplu un camion care alimentează un magazin din centrul Sucevei), operatorul economic trebuie să achite la Primăria municipiului Suceava o Autorizație Specială de Transport. Până acum un an-doi, puțini erau cei care plăteau această taxă.

Chiar și în acest an s-au aplicat deja 99 de amenzi pentru vehicule de peste 3,5 tone care au intrat pe străzi cu acces interzis, sancțiunile fiind aplicate de polițiștii locali suceveni.

21 de amenzi, în valoare de 10.500 de lei, au fost date pentru șoferi persoane fizice, iar alte 78 de procese verbale de sancționare, în valoare de peste 47.000 de lei, au fost întocmite pentru persoane juridice.

Directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a subliniat că numărul de amenzi poate părea mare, însă sancțiunile contravenționale s-au diminuat foarte mult.

„După ce am început să aplicăm sancțiuni, foarte multe anul trecut de exemplu, plățile în contul acestei taxe speciale de transport au crescut substanțial. Estimez că acum 90% din cei care traversează Suceava prin zone în care nu ar avea în mod normal acces dețin astfel de autorizații, pentru care evident că plătesc. De multe ori auzim de suceveni nemulțumiți de autobetoniere care sunt pe străzile din oraș, dar de cele mai multe ori acei transportatori plătesc pentru această facilitate”, a explicat Ovidiu Doroftei, cu precizarea că atunci când există rute alternative transportatorii nu au ce căuta prin oraș. Pentru cei care au însă de prestat un serviciu spre zona centrală de exemplu, există această autorizație contracost.

Evident, numărul de amenzi date arată că sunt încă destui transportatori care preferă să încalce ori să ignore legea.

Directorul Poliției Locale Suceava îi îndeamnă însă să nu mai facă asta având în vedere că nu este nevoie să fie opriți de un echipaj de poliție pentru a fi amendați.

”Avem un sistem de monitorizare video pe mai multe din străzile cu acces interzis vehiculelor de peste 3.5 tone. Colegii urmăresc imaginile, fac verificări într-o aplicație internă și întocmesc procese verbale de sancționare cu amendă acolo unde lipsește autorizația specială de transport. Amenzile se aplică deținătorului mașinii, care în general are o formă juridică”, a mai subliniat Ovidiu Doroftei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monitorizare video și amenzi pentru camioanele care intră fără autorizație specială în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Monitorizare video și amenzi pentru camioanele care intră fără autorizație specială în municipiul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei