Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 252 (8169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dacă muzica e hrana iubirii, continuă să cânți! William Shakespeare (1601)

Fiind chemați de acelaşi crez, o mână de oameni bogați în simțiri au format, în urmă cu mai bine de 15 ani, Corala mixtă Academica din Câmpulung Moldovenesc. Această apariție a fost rezultatul fenomenului natural de continuare a activității artistice muzicale promovate timp de patruzeci de ani de renumita Corală bărbătească Bucovina, dirijată cu precizie și rafinament de maestrul dirijor, profesor Emil Forfotă. Spiritul său inovativ, bunătatea, înțelegerea și deschiderea permanentă spre educația prin artă au creat un portal liber tuturor iubitorilor de muzică. Astfel Academica se poate mândri cu cea mai variată componență de membri amatori, ca vârstă, statut socio-profesional, orientare religioasă sau politică. În acest context, liantul exprimării artistice poate fi tradus prin nevoia firească de evoluție a individului.           

De-a lungul anilor Academica și-a făcut simțită autenticitatea în fața auditoriului, participând la numeroase festivaluri și competiții în țară și în străinătate. Cea mai recentă experiență a trăit-o în calitate de concurent la concursul coral internațional Sing for Gold 2022, care a avut loc la Calella, Barcelona, în perioada 12-16 octombrie 2022. Evenimentul a fost organizat de Interkultur și a reunit 31 de formații corale din 23 de țări care au participat la secțiuni de interpretare precum Folclor, Muzică sacră, Pop, Jazz, Gospel, Coruri de cameră (și/sau) Coruri de copii. Juriul a fost format dintr-un număr de 7 muzicieni acreditați internațional, din Letonia, Ucraina, Belgia, Turcia, Spania, Indonezia și Germania.

https://fb.watch/gidJbyQ6w-/                                       

În competiție, Academica a interpretat trei lucrări corale de inspirație folclorică, diferite atât din punct de vedere a provenienței geografice, cât și a perioadei istorice: Bordeiaș, bordei, bordei - Anton Pann (1831), Chindia - Alexandru Pașcanu (1971) și Bătrâneasca and songs – Sandu Bantaș (2019). Duiosul melos arhaic, energia concentrată în ritmurile de joc, alternanța surprinzătoare a mijloacelor de expresie și autenticitatea bucuriei împărtășite și-au găsit rezonanța în prestația fiecărui corist în parte.

Stindardul național a fost purtat cu mândrie de formația corală bucovineană, care a atins încă o dată măreția succesului și a adus acasă binemeritata medalie de argint.

Fii liber, cântă, hrănește-ți sufletul!

 

Prof. Elena Hreciuc 

       Irina Maria Niga

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă muzica e hrana iubirii, continuă să cânți! William Shakespeare (1601).
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacă muzica e hrana iubirii, continuă să cânți! William Shakespeare (1601)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei