Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 252 (8169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DNA

Firmă din Suceava, trimisă în judecată pentru o fraudă de 100.000 de euro la Socola Iași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați, printre care și fostul manager interimar ordonator de credite al Institutului de Psihiatrie Socola Iași, acuzat că ar fi aprobat achitarea sumei de 490.323 lei pentru lucrări la unitatea spitalicească, deși acestea nu fuseseră efectuate. Firma în cauză, care trebuia să execute lucrarea, este SC Cao Cons SRL Suceava.

Firma este trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Și administratorul firmei apare pe lista inculpaților.

 

Pe scurt, acuzațiile sunt următoarele:

”În luna decembrie 2020, în contextul derulării unui contract încheiat între Institutul de Psihiatrie Socola Iași și SC Cao Cons SRL Suceava ce avea ca obiect ,,Reabilitare și modernizare rețea alimentare cu apă potabilă”, inculpații Șaramet Adrian Bogdan și Mihalache Ionuț (manageri interimar, respectiv responsabil cu controlul financiar în cadrul unității spitalicești), cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară, ar fi aprobat achitarea sumei de 490.323 lei ce reprezenta contravaloarea totală a lucrărilor, în condițiile în care acestea nu erau finalizate, iar garanția de bună execuție nu fusese constituită de către executant.
Într-o manieră asemănătoare ar fi procedat și membrii comisiei de recepție a lucrărilor (formată din Ignat Radu Bogdan, Atanasiu Alin Adrian și Zaharia Raul Gabriel) care ar fi atestat în mod nelegal executarea în totalitate a lucrărilor în condițiile în acestea nu erau finalizate”, se arată într-un comunicat al DNA.

Infracțiunea principală de care sunt acuzați inculpații este de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Așadar, inculpații sunt acuzați că au închis din hârtii lucrarea și au împărțit bani între ei.

De precizat că doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, 2 ani, 2 luni și 20 zile de închisoare și interzicerea unor drepturi.
În cauză, Ministerul Sănătății a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 490.323 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință judecătorească definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmă din Suceava, trimisă în judecată pentru o fraudă de 100.000 de euro la Socola Iași.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmă din Suceava, trimisă în judecată pentru o fraudă de 100.000 de euro la Socola Iași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei