Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 252 (8169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Președintele CMV Suceava reclamă încălcarea legii - funcționari publici care sancționează și ”apără” în același timp medicii veterinari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari (CMV) Suceava, medicul veterinar Petrea Dulgheru, a decis să iasă public, în cadrul unei ședințe cu colegii și cu cei din conducerea colegiului la nivel național, în care să sesizeze gravele incompatibilități și încălcarea legii de către cei care sunt și medici veterinari angajați la Stat (funcționari publici) dar dețin și funcții la colegiul medicilor. Practic, pentru a explica pentru cei din afara domeniului, funcționarii publici au rolul de control și chiar sancționare a medicilor veterinari de liberă practică (cei care dețin cabinete în comune), pe de o parte, dar îi și reprezintă și apără, măcar în teorie, din partea Colegiului Medicilor Veterinari.

 

Judecătorul suprem al profesiei este și funcționar public

Doctorul Dulgheru a sesizat că președintele Comisiei de Deontologie și Litigii a Colegiului Medicilor Veterinari din România, cel care este judecătorul suprem al profesiei, este și funcționar public, în speță directorul executiv al Direcție Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj.

”Legea 160/1998 actualizată prevede la articolul  16, punct 2 că funcționarii publici, pe perioada exercitării funcției publice, se suspendă din colegiu. Prevederile legale au fost întărite și de Curtea Constituțională, numai că nu se vrea respectarea legii. Directorul de la DSVSA Dolj are două calități  - una de judecător și tot el este și avocat. Statul de Drept și legile trebuie să funcționeze în România”, a sesizat Petrea Dulgheru.

Acesta are de partea argumentelor sale Legea 160/1998, actualizată, privind organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar.

Practic, medicii concesionari au cele mai multe probleme, dar nu au  reprezentanți în conducere cărora să le ceară sprijin.

Un exemplu este că tarifele pentru serviciile pe care le prestează medicii de liberă practică Statului Român (campanii de vaccinare, sterilizare etc) nu sunt actualizate din 2013.

 

Legea există, toată lumea știe, dar mai trebuie și pusă în aplicare

Există în țară opt cazuri concrete de directori executivi și funcționarii publici care dețin și funcții în colegiile medicilor veterinari.

”Ei sunt cei care aplică sancțiuni față de noi și tot ei sunt cei care ar trebui să ne apere. Este evident că așa ceva e o utopie”, a concluzionat președintele CMV Suceava.

Petrea Dulgeru a mai subliniat că vicepreședinții Colegiului Medicilor Veterinari din România nu și-au făcut treaba și din punctul său de vedere ar trebui înlocuiți.  

El a arătat că din 6 lideri la nivel național, medicii concesionari au un singur vicepreședinte care îi reprezintă la modul real.

”Acum 24 de ani, când s-a înființat colegiul, medicii  veneau cu dragoste către acest organism profesional. Acum cei mai mulți medici sunt dezinteresați de colegiu. Trebuie să găsim modalități ca acești colegi să se simtă în familie, medicina veterinară nu se face la fără frecvență.

Ar trebui să se organizeze concursuri pe specialități cu premii substanțiale la nivel județean, regional și național”, a transmis Dulgheru.

Protestul privind aceste probleme care pot lua și iz penal este asumat  de Colegiile Medicilor Veterinari Suceava și Maramureș.

Există și un răspuns scris din partea președintelui Autorității Sanitar Veterinare din România în care se stipulează că legea trebuie respectată și va fi implementată. Așadar, conform legii,calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari, în cazul funcționarilor publici, se suspendă pe perioada exercitării funcției publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CMV Suceava reclamă încălcarea legii - funcționari publici care sancționează și ”apără” în același timp medicii veterinari.
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele CMV Suceava reclamă încălcarea legii - funcționari publici care sancționează și ”apără” în același timp medicii veterinari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei