Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 245 (8162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Zilele Erasmus, la Colegiul Național „Petru Rareș”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A VI-a ediție a zilelor Erasmus a fost sărbătorită la Colegiul Național ”Petru Rareș” chiar prin activități de proiect Erasmus.

De fapt, întreaga săptămână 10 – 14 octombrie a fost una plină de workshopuri și vizite de lucru, respectiv vizite culturale organizate în cadrul proiectului ”The Art of Food”, în care și colegiul sucevean este partener, alături de două școli din Austria și câte o școală din Finlanda și Spania.

Particularitatea proiectului este reprezentată de faptul că în toate școlile partenere se derulează în paralel, în același timp, mobilități și activități în oglindă.

Potrivit prof. Anca Greculeac, directoarea adjunctă a colegiului, workshopurile sunt aceleași, dar modul de ilustrare a lucrurilor învățate în cadrul acestora este diferit.

„Fiecare partener și-a conceput și pus în practică propriul mod de demonstrare a modului în care națiunea din care face parte, sau restrâns, regiunea, se raportează la hrană. Când se depășește pentru hrană nivelul de tip nevoie fundamentală, ea devine artă, cultură, civilizație. Și tocmai acest lucru a fost demonstrat de către fiecare partener în parte”, a mai transmis Anca Greculeac.

Colegiul Național ”Petru Rareș” din Suceava a făcut acest lucru prin activități demonstrative organizate în liceu (exemple: prezentare de rețete tradiționale și a modului lor de realizare, vizionarea unor filme privind tradițiile culinare ale diferitelor naționalități care viețuiesc în Bucovina, lucru realizat cu sprijinul Clubului „VideoArt” etc.) sau prin vizite ghidate.

Dintre locațiile vizitate pot fi enumerate: Observatorul Astronomic din Suceava, prilej cu care s-a descoperit faptul că simboluri astronomice sunt utilizate în diferite variante de stilizare ca ornamente pe anumite alimente, consacrate diferitelor momente ale vieții oamenilor, fabrica de pâine „Mopan”, unde elevii au aflat despre rețeta tradițională a pâinii.

De asemenea, elevi și profesori au făcut o vizită de documentare la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unde au realizat experimente menite să pună în evidență calitatea produselor prime existente în regiune. De asemenea, cei implicați au făcut o vizită culturală la mănăstirea Voroneț și la un han din apropiere, unde copiii au putut vedea și exersa câteva dansuri tradiționale locale.

Totodată, au fost organizate ateliere practice la două întreprinderi locale de alimentație și de petrecere a timpului liber, precum și la „Gastro Bucovina”, unde elevii și profesorii lor au putut găti câteva rețete tradiționale românești și degusta ceea ce au preparat sub coordonarea unui trainer bucătar.

„Colegiul mulțumește pentru implicare tuturor partenerilor: elevi, profesori, părinți, instituții și firme partenere”, a conchis prof. Anca Greculeac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Erasmus, la Colegiul Național „Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Erasmus, la Colegiul Național „Petru Rareș”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei