Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 245 (8162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Proiectul ”Competențe europene în domeniul auto”, la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare”, Cajvana

Începând din luna septembrie 2022, Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" din Cajvana derulează proiectul "Competențe europene în domeniul auto" . Introducerea și mediatizarea implementării proiectului a avut loc săptămâna trecută, în cadrul consiliului profesoral desfășurat la Căminul Cultural din localitate. Proiectul a fost prezentat de domnul director adjunct, profesor Crăciun Pîțu Marius.

Acest proiect răspunde la două nevoi primordiale pentru Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" Cajvana, și anume nevoia de a crește calitatea formării profesionale inițiale, a competențelor cheie și personale a elevilor pentru a-i ajuta să se angajeze și nevoia de dezvoltare europeană a liceului. Este primul proiect Erasmus+, mobilități VET pentru liceul din Cajvana, prima experiență de mobilitate internațională pentru 30 elevi.

Echipa de gestiune este formată din cinci membri: coordonatorul proiectului și responsabil al proiectului, domnul director coordonator, profesor Robu Nicolae, responsabilă cu selecția și pregătirea elevilor este doamna prof. Cîrcu Maria, domnul director adjunct, profesor Crăciun Marius va răspunde de monitorizare, evaluare și integrarea rezultatelor în PAS, doamna profesoară Jucan AnaMaria este responsabilă cu diseminarea proiectului și, nu în ultimul rând, doamna economist Savu Elena este responsabil financiar.

Implementarea și desfășurarea proiectului va conecta școala cu piața muncii din domeniul auto din două țări, Cipru și Portugalia. Astfel, coordonatorii le vor putea compara. Proiectul îi va ajuta să înțeleagă cerințele, standardele de pregătire pe care le solicită angajatorii europeni, vor cunoaște nivelul de competențe necesar pentru un loc de muncă, vor putea astfel să-i pregătească mai bine pe absolvenți pentru inserție pepiața muncii.

Prin activitățile de diseminare, acest proiect va contribui la creșterea prestigiului și a imaginii școlii pe plan local/regional/ european.

Obiectivele proiectului sunt creșterea calității formării profesionale inițiale, prin stagii internat de practică pentru șanse sporite de inserție socio-profesională, îmbunătățirea dezvoltării competențelor cheie și personale prin participare la mobilități transnaționale (sociale, interculturale, lingvistice, digitale, valori europene, lucru în echipă s.a), creșterea dimensiunii internaționale a liceului prin parteneriate cu instituții europene în domeniul formării profesionale din Cipru și Portugalia, timp de un an.

Proiectul va deschide liceului căi către internaționalizare, va contribui la creșterea calității formării profesionale inițiale.

 Astfel, vor urma colaborări cu companii și instituții din Portugalia și Cipru, se vor realiza 30 plasamente practică elevi, cu durata de 3 săptămâni, stagii de practică de 90h (6h/zi): în Cipru, 15 elevi, an 2, Acord formare pt CDL Aplicații practice întreținere motoare 90h; firma primire: Portantari Brothers Garage, Cipru; în Portugalia 15 elevi; an 3 profesională, Acord formare pentru  M1-Pregătire automobil pentru exploatare 30h și M2: Mentenanță automobil-60h, firma primire: Barcelturbo–Reparação Auto, Portugalia.

Elevii vor fi selectați prin concurs, se vor respecta principiile de  transparență, egalitate șanse, evitarea conflictelor de interese.

Participanții vor urma un program de pregătire de 90h, înainte de plecarea în mobilitate, format din 3 module: culturală (10h), pedagogică (20h), lingvistică  60h (limba engleză 20h, curs OLS min 30h, limba țării respective, stagiu de 10h).

 După mobilitate se vor organizaactivități și evenimente de diseminare și multiplicare a rezultatelor proiectului.

Beneficiarii vor obține certificatul european EM, își vor îmbogăți portofoliul personal, va crește mobilitatea și flexibilitatea lor pe piața muncii din țara și Europa.

Prof. înv. primar  SESERMAN LIDIA LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic "Ștefan cel Mare", Cajvana

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul ”Competențe europene în domeniul auto”, la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare”, Cajvana.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul ”Competențe europene în domeniul auto”, la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare”, Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei