Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 245 (8162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Activități interactive, cu elemente de noutate şi inovaţie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava a avut loc recent ultima parte a manifestării „La Rentrée francophone à Suceava”, ediţia a II-a, care a cuprins activități interactive, cu elemente de noutate şi inovaţie, eveniment organizat de Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu colegiul sucevean.

 „La Rentrée francophone” este proiectul prin care asociația Alianța Franceză din Suceava întâmpină începerea unui nou an școlar, propunând elevilor și profesorilor activități interactive care transmit energie și entuziasm activităților școlare ulterioare.

Cele două stagii de formare „BDAŞ Banda desenată aplicată la şcoală” şi „Comunicarea nonviolentă” au adus elemente de noutate şi inovaţie, ce pot fi utilizate cu succes în predarea limbilor străine, dar şi a altor discipline.

Prima parte a stagiului a fost animată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, fondator al programului BDAȘ, inițiator, cu sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român și al Academiei Olimpice, al Olimpiadei de Benzi Desenate, demers unic la nivel mondial.

Participanții au avut posibilitatea să descopere Expoziția câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate din anii 2020-2022, precum și volumul „Comics Didactic”, un instrument util tuturor profesorilor care doresc să varieze suporturile de predare.

Beneficiile folosirii benzii desenate drept suport de învățare au fost evidente, iar formatorul și cursanții și-au exprimat dorința de a aprofunda tehnicile în cadrul Școlii de vară francofone sau al stagiului de formare „Printemps de l’innovation du français” 2023.

Cea de-a doua parte a stagiului a fost dedicată studierii unui tip de comunicare care dezvoltă relații bazate pe respect reciproc, compasiune și cooperare între profesori, părinți și elevi.

Profesoara Mihaela Şerban, profesor gradul I de limba franceză, a propusexerciții de autoreflecție, de ascultare empatică, de traducere a judecăților în observații, de exprimare a aprecierii.

„Cele două ateliere au îmbinat emoții, au potențat creativitatea, au deschis inimi și au creat punți de comunicare între participanți. La activitate au fost prezente lector. univ. dr. Mariana Șovea, director al Alianței Franceze, inspector școlar pentru Arte, Loredana-Mihaela Ceică, prof. dr. Silvia-Corina Nuțu, director al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu", profesoară Gabriela Cazac, director adjunct al școlii, şi Mădălina Corina Diaconu, jurnalist”, am aflat de la organizatori.

Beneficiarii formării au fost profesori de limba franceză, engleză, arte, istorie, geografie din județul Suceava: Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Suceava, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Școala Gimnazială Voitinel, Școala Gimnazială Corocăiești, Școala Gimnazială Drăgoiești, Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Școala Gimnazială Bosanci. Alături de profesori, au participat la formare şi elevi din anii terminali de la secția de Pedagogie a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu", precum și de la secţia Arte Plastice a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Partenerii Alianţei Franceze în organizarea acestei activităţi au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava. Manifestarea „La Rentrée francophone à Suceava”, derulată în perioada 6-11 octombrie, a mai cuprins un spectacol de muzică pop al grupului elveţian Sophie de Quay, precum şi un spectacol de teatru, dans şi marionetă „Alamor”, prezentat de compania belgiană Jordi L. Vidal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități interactive, cu elemente de noutate şi inovaţie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" Suceava.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități interactive, cu elemente de noutate şi inovaţie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei