Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 245 (8162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Niculai Barbă vrea o intensificare a relațiilor cu Franța pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă își dorește o intensificare a relațiilor cu Franța pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic din județ. Niculai Barbă a condus lucrările desfășurate în cadrul panelului „Nevoile de formare profesională în domeniul turismului în România - județul Suceava și în Franța", care a avut loc la finalul săptămânii trecute în cadrul forumului „Întâlnirile franco-române pentru turism”. Barbă a precizat că în cadrul întâlnirii au avut loc dezbateri pe tema cooperării dintre autoritățile locale, agenți economici și actori din domeniul educativ în dezvoltarea învățământului profesional și tehnic și a învățământului dual, care s-au concentrat pe parteneriatul școală - agent economic - comunitate locală.

„Concluziile formulate, împreună cu opiniile care vor fi transmise în perioada următoare vor fi analizate de un grup de lucru format la Consiliul Județean Suceava, urmând a fi transmise informări către instituțiile abilitate și către partenerii francezi. Având în vedere rolul esențial pe care îl are mediul de afaceri în dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, învățământul dual, precum și perspectiva imediată a deschiderii unui zbor direct Suceava - Paris, am considerat ca fiind oportună pregătirea unor întâlniri cu schimburi bilaterale franco-române la Suceava”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava. El a adăugat că în viitor vor fi derulate proiecte comune de către instituțiile de învățământ din Suceava și Laval sau Mayenne, domeniu în care este așteptată să participe și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, ca urmare a posibilității organizării învățământului dual și la nivelul universitar, odată cu modificarea Legii Învățământului.

„De asemenea, în cadrul acestui forum a avut loc o vizită în teren, în județul Suceava, ocazie cu care participanții din Franța au putut vedea și aprecia potențialul extraordinar al turismului rural și modul în care Consiliul Județean Suceava contribuie la valorificarea turismului prin brandul Bucovina. De asemenea, au avut loc întâlniri cu autorități locale, reprezentați ai instituțiilor de învățământ, asociații de turism, alți actori de la nivel local, regional și național, temele discuției fiind turismul rural și formarea profesională în meseriile din domeniile turism și alimentație publică”, a mai spus Niculai Barbă.

Forumul “Întâlnirile franco-române pentru turism” a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, având printre colaboratori Institutul Francez din România, Universitatea "Ștefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Alianța Franceză Suceava.

Tema acestei ediții a fost „Formarea profesională, dezvoltarea turismului rural și a ecoturismului”, la dezbateri fiind prezenți invitați din România și Franța.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă vrea o intensificare a relațiilor cu Franța pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic din județ.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Niculai Barbă vrea o intensificare a relațiilor cu Franța pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic din județ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei