Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 245 (8162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În județ

Peste 4.200 de elevi și preșcolari învață în școli particulare, cele mai solicitate fiind grădinițele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

4.262 de elevi urmează studiile în cadrul unor unități de învățământ particulare, în detrimentul școlilor publice, gratuite.

Grădinițele și școlile private sunt tot mai căutate de părinți, devenind o alternativă din ce în ce mai viabilă la şcolile de stat, asta dacă luam în calcul că, în 2011, numărul elevilor înscriși în învățământul privat era undeva la 2.000, jumătate faţă de cifrele din prezent.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, în judeţ funcţionează 21 de unităţi şcolare particulare, iar oferta educaţională a acestora cuprinde toate ciclurile de învăţământ – preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

 

Autorizare și acreditare

Din cei peste 4.000 de elevi care frecventează unități particulare, cei mai mulți dintre aceștia sunt înscriși în grădinițe – 1.023 de preșcolari.

Cât privește repartiția elevilor pe celelalte cicluri de învățământ, statisticile relevă că în ciclul primar sunt 640 de elevi la particular, în clasele gimnaziale (clasele V-VIII) sunt 346 de elevi, la liceele particulare sunt înscriși 904 elevi.

1.311 elevi sunt în ciclul postliceal, iar 38 sunt la clasele profesionale.

La nivelul județului, 591 de elevi învață în unități autorizare, iar restul de 3.671 (86,13%) studiază în școli și grădinițe care au obținut acreditare.

Instituţiile şcolare particulare funcţionează fie pe baza unei autorizaţii de funcționare acordate de Ministerul Educaţiei (obligatorie pentru a putea funcționa, este provizorie), fie în baza acreditării de către minister (drept de funcționare deplin și nelimitat, pas superior autorizării), care conferă în plus dreptul de a emite diplome, certificate şi acte de studii recunoscute de Ministerul Educaţiei.

 

Lista unităților acreditate

În județ sunt nouă unități de învăţământul preşcolar acreditate: Grădinița ”Sfânta Maria” Rădăuți, Grădinița ”Samariteanul” Nr. 20 Suceava, Grădinița ”Micul Prinț” Suceava, Grădinița ”Triki Riki” Suceava, Grădinița ”La Piticul Vesel” Suceava, Școala Gimnazială ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava, Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Liceul ”Natanael” Suceava, Grădinița ”Paradisul Piticilor” Gura Humorului.

Pentru învățământul primar și gimnazial sunt acreditate Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava și Liceul ”Natanael” Suceava.

Cât privește învățământul liceal, sunt acreditate Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava (specializările filologie și matematică-informatică), Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava (specializarea tehnician în activități economice) și Liceul ”Natanael” Suceava (specializarea științele naturii).

Pentru învățământ profesional este acreditat Liceul ”Natanael” Suceava (specializările mecanic auto și brutar - patiser - preparator produse făinoase).

La nivelul postliceal sunt acreditate șapte unități de învățământ din domeniul sanitar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.200 de elevi și preșcolari învață în școli particulare, cele mai solicitate fiind grădinițele.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 4.200 de elevi și preșcolari învață în școli particulare, cele mai solicitate fiind grădinițele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei