Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 245 (8162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumiri

CFR Călători, acuzată că lasă tronsoane libere transportului rutier pe linia Suceava – Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Informațiile legate de noul mers al trenurilor de pe ruta Suceava-Putna au stârnit deja nemulțumiri din partea celor din comunitatea promotorilor acestei căi ferate, una destul de numeroasă de altfel. Chiar dacă sunt și părți bune, cea mai delicată problemă sesizată de Asociația Calea Ferată Dornești – Putna este legată de ultimul tren care pleacă de la Suceava spre Rădăuți și Putna.

În fiecare an, ora de plecare a ultimului tren a fost tot mai timpurie. Astfel, dacă în 2018 ultimul tren de la Suceava pleca la 20.51, de la începutul lunii decembrie a acestui an (când va intra în vigoare noul mers) ultimul tren va pleca din Suceava la ora 18.25 (de luni până vineri), respectiv la 17.11, în weekend.

”Este inadmisibil ca ultimul tren al zilei din Suceava către Putna să fie mutat tot mai devreme de la an la an, împingând oamenii către transportul rutier.

Solicităm modificarea mersului trenurilor ce va intra în vigoare în DECEMBRIE 2022, ca ultimul tren al zilei să plece din stația Suceava după ora 20:00, nu la 18:25 și 17:11, cum au <gândit> cei responsabili”, au transmis cei de la Asociația Calea Ferată Dornești Putna.

Într-adevăr orele sunt extrem de timpurii, mai ales pentru sezonul de primăvară-vară.

Problema este una importantă și de interes în condițiile în care trenurile Suceava-Putna au un grad ridicat de utilizare în anumite zile, mai ales pentru elevi și studenți, dar nu numai.

O altă solicitare insistentă din ultimul an, un tren direct Putna - Iași (măcar în weekend pentru pelerini și studenți) nu a găsit un răspuns favorabil din partea CFR Călători.

Totuși, noul mers ar urma să aducă și unele modificări văzute pozitiv de cei care urmăresc cu atenție situația de pe această linie. Cel mai important este că se asigură premise pentru ca întârzierile să nu mai fie la fel de mari și de dese.

”Dispar întârzierile zilnice. Trenurile vor avea prevăzut timp suficient pentru rebrusarea locomotivei în Dornești și Putna.

O garnitură de tren va forma o singură pereche de trenuri, apoi se va retrage în depou/revizie, nu va pleca din nou pe traseu, astfel un tren întârziat accidental nu va da peste cap tot programul din ziua respectivă.

Renumerotarea trenurilor după o logică clară.

Trenurile 5620, 5621, 5622, 5623 vor fi trenuri ce vor circula DOAR în weekend. Trenurile 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629 vor circula DOAR de luni până vineri”, a transmis Asociația Calea Ferată Dornești – Putna.

Ca frecvență, trenurile vor rămâne la fel, trei perechi pe zi de luni până vineri și două perechi dus-întors sâmbăta și duminica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Călători, acuzată că lasă tronsoane libere transportului rutier pe linia Suceava – Putna.
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Călători, acuzată că lasă tronsoane libere transportului rutier pe linia Suceava – Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei