Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 232 (7233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Daniel Cadariu: PSD fură din nou bani din bugetele locale ale primăriilor sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, consideră că actualul Guvern al României, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, își bate joc de majoritatea primăriilor sucevene care fac parte din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Daniel Cadariu a spus că multe primării din județul Suceava, inclusiv cu primari PSD, se află în continuare în pragul falimentului din cauza acestui proiect, deși Guvernul României a anunțat că le va aloca acestora sumele de bani pentru plata ratelor și dobânzilor la creditul contractat. El a arătat că la ultima rectificare bugetară, Guvernul României și-a bătut efectiv joc de mai mult de jumătate din primăriile din componenta de gaze naturale a proiectului, având în vedere că acestea nu au primit nici măcar un leu pentru a achita ratele și dobânzile la credit.

„Ne amintim faptul că la ultima lor vizită în județul Suceava, la Fălticeni, atât Viorica Dăncilă, cât și Eugen Orlando Teodorovici au anunțat în mod oficial că actualul Guvern a rezolvat problema datoriilor pe care le au primăriile sucevene în cadrul proiectului <Suceava – Utilități și mediu la standarde europene>. Premierul anunțase că această problemă a fost complet rezolvată de Guvern, ea fiind completată de ministrul Finanțelor, care a declarat la vremea respectivă că vor fi alocate fonduri atât pentru primăriile din proiectul <Suceava – utilități și mediu> care au plătit pentru creditul contractat, dar și pentru cele care nu au plătit ratele și dobânzile”, a declarat senatorul PNL. El a precizat că ministrul Eugen Orlando Teodorovici dădea asigurări de la Fălticeni că rectificarea bugetară va asigura toți banii necesari și că primarii localităților care fac parte din acest proiect și care nu au beneficiat de investiții în rețele de gaz metan nu mai au niciun fel de obligație să plătească. „Mai mult, dumnealui explica faptul că primarii care au plătit rate și dobânzi degeaba vor primi toți banii înapoi, iar pentru cei care nu au plătit încă, statul le va stinge aceste obligații. În realitate PSD și Guvernul condus de Viorica Dăncilă i-a pedepsit grav pe unii primari de localități care fac parte din componenta de gaz metan, în condițiile în care la ultima rectificare bugetară primăriile care au fost de bună credință și au plătit rate și dobânzi pentru creditul contractat în proiectul „utilități și mediu” nu au primit niciun ban pentru a-și recupera aceste sume”, a declarat senatorul liberal sucevean.

 

Cadariu: Guvernul a acordat sume doar anumitor primării

Daniel Cadariu a mai spus că prin rectificarea bugetară Guvernul a acordat sume doar anumitor primării care sunt pe componenta de gaz și care aveau sume restante de plată la rate și dobânzi.

„Pentru toate celelalte primării care au fost corecte și și-au plătit la timp ratele și dobânzile, PSD nu a alocat nimic. Iar în această situație se află un număr impresionant de primării PSD, acești primari fiind extrem de nemulțumiți pe propriul lor Guvern, care îi lasă fără sume importante de bani”, a precizat Cadariu, care a mai adăugat că în această situație se află orașele Cajvana, Dolhasca, Liteni, Milișăuți, Vicovu de Sus și comunele Arbore, Baia, Bogdănești, Boroaia, Bosanci, Bunești, Cornu Luncii, Dărmănești, Dolhești, Dornești, Forăști, Grănicești, Horodniceni, Mălini, Mitocu Dragomirnei, Păltinoasa, Pătrăuți, Pojorâta, Poiana Stampei, Rădășeni, Rîșca, Siminicea, Todirești, Udești, Valea Moldovei, Volovăț și Zvoriștea.

„Pentru toate aceste primării cuvântul premierului Viorica Dăncilă și al ministrului Orlando Teodorovici nu a însemnat nimic, ele fiind în continuare într-o situație financiară dezastruoasă, din cauza unui proiect care este tot marca PSD”, a încheiat Daniel Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Cadariu: PSD fură din nou bani din bugetele locale ale primăriilor sucevene.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Cadariu: PSD fură din nou bani din bugetele locale ale primăriilor sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei