Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 232 (7233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

Școala Securiceni, veche de 150 de ani, a fost deschisă în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O școală veche de 150 de ani, restaurată în totalitate, a fost deschisă în mod oficial în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava. La inaugurarea Școlii Securiceni din Udești, noul obiectiv de arhitectură populară din Muzeul Satului, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. După o slujbă de sfințire, Gheorghe Flutur a spus că acest obiectiv este reprezentativ pentru construcțiile comunitare ale sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX, a funcționat ca școală primară cu clasele I-IV între anii 1935 și 2005.
„Este o investiție care arată o formă de respect pentru istorie, pentru trecut, pentru învățământul românesc de altădată. O investiție finanțată de CJ Suceava, prin Muzeul Bucovinei, cu peste 400.000 de lei. Vreau să le mulțumesc celor care au donat Muzeului Bucovinei această școală, celor de la Udești, primăriei, dar și celor care au contribuit aici cu mobilier. Muzeul Satului Bucovinean nu era complet. Să vă uitați cât de frumos este amplasată școala, peste drum de biserică. Așa cum era în satul de altădată. Încercăm să reconstruim aici într-o oază de autentic satul bucovinean de altădată”, a spus Gheorghe Flutur. Șeful administrației județene a spus că îl bucură faptul că s-a reușit salvarea acestei școli și și-a exprimat speranța că aceasta va putea fi folosită în continuare. „Avem obligația față de tinerele generații să le explicăm și să facem aici lecții, școala altfel. Să le explicăm cum se învăța cândva. Să facem o comparație între era internetului, a calculatorului și ce era acum 100 de ani”, a mai precizat Flutur. El a arătat că după reconstrucția și restaurarea în muzeu, în școala Securiceni, „de tip Spiru Haret”, au fost reconstituite cancelaria, locuința învățătorului și două săli de clasă amenajate cu materialele didactice și mobilierul specific.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Securiceni, veche de 150 de ani, a fost deschisă în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava.
 Vizualizări articol: 1847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Școala Securiceni, veche de 150 de ani, a fost deschisă în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei