Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 232 (7233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La control

Averile a două persoane din judeţ, cercetate de judecătorii Curţii de Apel Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Averile a două persoane din judeţ sunt cercetate de judecătorii Curţii de Apel Suceava, iar la finalul cercetărilor se va stabili dacă pot fi justificate. Verificările sunt efectuate de magistraţii Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal în baza Legii 115/1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere.

Şi anul trecut pe rolul acestei instanţe a existat o cerere din partea inspectorilor de la Agenţia Naţională de Integritate pentru verificarea averii obţinută de un funcţionar public. Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Suceava a ajuns atunci la concluzia că sesizarea nu este susţinută şi de documente, astfel încât a dispus clasarea cauzei.

Este vorba de o sesizare care o privea pe contabila-şefă a Primăriei Şcheia, Raluca Elena Pîţu, care s-a dovedit că a obţinut legal sumele considerate suspecte de către ANI.

Cazul a ajuns în atenţia Comisiei de Cercetare a Averilor ca urmare a unei sesizări înaintate de Agenţia Naţională de Integritate în cursul lunii mai a anului trecut. La vremea respectivă, mai exact pe data de 8 mai 2019, ANI anunţa printr-un comunicat de presă că Raluca Elena Pîţu nu poate justifica 207.364 de lei, adică 49.113 euro, sume care ar fi fost dobândite în perioada 1 octombrie 2000 – 31 decembrie 2013.

Conform sesizării inspectorilor ANI, Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Suceava a demarat procedurile legale.

„La un calcul simplu şi fără a deţine multe cunoştinţe de contabilitate, am constatat că pentru perioada supusă evaluării apare un excedent în suma de 697.757 de lei între surse şi cheltuieli, contrar celor stabilite în raportul de evaluare al ANI. În aceste condiţii, am solicitat Comisiei de Cercetare a Averilor efectuarea unui raport de expertiză contabilă, care să determine existenţa sau inexistenţa unei situaţii de evidenţiere a unor diferenţe semnificative nejustificate”, a arătat Daniel Corduneanu, avocatul care a reprezentant-o pe Raluca Elena Pîţu.

Comisia a acceptat efectuarea acestui raport de expertiză, care a evidenţiat un excedent de 338.261 de lei între veniturile şi cheltuielile soţilor Pîţu, bani care însemnau de fapt cheltuielile de întreţinere a familiei cu aşa-zisul coş zilnic.

„Au fost cinci ani în care am trecut prin stări extrem de neplăcute atât eu, cât şi familia mea. Nu doresc nimănui să aibă parte de o astfel de experienţă. Mă bucur că adevărul a ieşit la lumină, pentru că am ştiut mereu că nu am comis nimic ilegal”, a spus contabila-şefă a Primăriei Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Averile a două persoane din judeţ, cercetate de judecătorii Curţii de Apel Suceava.
 Vizualizări articol: 5357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Averile a două persoane din judeţ, cercetate de judecătorii Curţii de Apel Suceava4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei