Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 232 (7233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Familie distrusă de un accident

Mama moartă, copilul cu epilepsie, din cauza unei căruţe nesemnalizate pe unul dintre cele mai circulate drumuri din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie moartă la doar 40 de ani, doi copii orfani de mamă de la vârste foarte fragede, din care unul rămas cu sechele pe viaţă, şi doi bunici disperaţi, pentru care viaţa este un coşmar continuu, care pare a fi fără ieşire. Este, pe scurt, drama provocată de un accident rutier care a avut loc în urmă cu trei ani de zile, la Ilişeşti. Viaţa unei familii normale s-a scurtcircuitat brusc din cauza unui căruţaş inconştient, care transporta trunchiuri de copaci care depăşeau cadrul atelajului hipo, fără semnalizare, pe timp de noapte, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. Deşi au trecut mai bine de trei ani de atunci, căruţele nesemnalizare au rămas o mare problemă pe şoselele judeţului, recent având loc un accident grav la Udeşti, în condiţii asemănătoare. Mai ales acum, în perioada recoltării, astfel de capcane mortale ne pot apărea oricând în faţă, chiar şi pe drumurile naţional-europene.

 

Un accident ca-n filmele de groază: trunchiurile de copaci au intrat prin parbriz, iar o parte au ieşit prin lunetă

Pe adresa redacţiei noastre a ajuns o scrisoare de la Viorica Pantiuc, mama lui Carmen Nicoleta Pantiuc, moartă în groaznicul accident rutier petrecut pe 10 august 2016 la Ilişeşti.

Carmen Nicoleta Pantiuc, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, cetăţean român cu reşedinţa în Spania, era venită acasă la acel început de august, în concediu, împreună cu familia. Femeia lucrase ca asistentă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, după care a plecat din România şi s-a căsătorit cu un spaniol. Cuplul închiriase un autoturism Dacia Logan, pentru a avea cu ce se deplasa în perioada concediului.

Pe 10 august 2016, în jurul orei 22.00, pe drumul naţional-european 17, care leagă Suceava de Ardeal, la Ilişeşti, o capcană mortală a ieşit în faţa familiei.

La volanul Daciei era spaniolul. Omul nu bănuia probabil că în România anului 2016 este posibil să întâlneşti, pe un drum naţional-european, o căruţă nesemnalizată, o adevărată capcană mortală. Autoturismul Dacia Logan a izbit frontal încărcătura de lemn ce depăşea cadrul atelajului.

Atelajul hipo era neînregistrat, nesemnalizat şi staţiona pe partea carosabilă.

Ce a urmat a fost ca în filmele de groază: trunchiurile de copaci au intrat prin parbriz, iar o parte au ieşit prin lunetă.

 

Mama moartă, copilul din spatele ei în stare gravă 

Lemnele au intrat în maşină prin partea dreaptă, unde se afla femeia în vârstă de 40 de ani. Aceasta nu a avut nici o şansă de supravieţuire, leziunile suferite fiind greu de descris într-un material de presă. Pe bancheta din spate erau copiii celor doi, unul în vârstă de 6 ani şi unul de 1 an şi jumătate. Cel mai mare copil s-a aflat în zona prin care lemnele au pătruns în maşină şi a suferit şi el leziuni grave.

Poliţiştii rutieri au găsit la faţa locului, lângă căruţă, doi romi. Ei nu aveau documente pe lemnul transportat.

 

Scrisoarea emoţionantă a mamei lui Carmen

Viorica Pantiuc, stabilită de mulţi ani în Spania, mama femeii moarte, ne-a scris despre drama continuă pe care o trăieşte de atunci: 

„Carmen era o fire foarte sensibilă, suferea mult pentru orice bolnav şi nu i-am văzut viitorul la Serviciul de Ambulanţă Suceava, unde lucra. Am luat-o cu noi în Spania şi pe scumpa noastră fiică pentru că doream să îi oferim o viaţă mai bună.....

.... A venit apoi drama, au rămas doi copii orfani de mamă. Cel mare, Pau, a avut atunci o fractură de craniu cu deplasare de os şi o lovitură puternică la ochiul drept. Abia stăteam pe picioare, avem tensiunea 22, dar a trebuit să fiu alături de el la Terapie Intensivă. Acest accident a avut repercusiuni şi mai târziu asupra sănătăţii copilului. Din cauza traumei psihice şi a loviturii de la cap are un diagnostic îngrozitor: epilepsie. Accidentul i-a luat copilului mama, dar şi-a pus amprenta şi asupra sănătăţii lui, pe viaţă.

După necaz, soţul meu a fost diagnosticat cu cancer, nu pot descrie prin ce suferinţă trecem de atunci”, este o parte din scrisoarea emoţionantă a femeii aflate în grea suferinţă.

 

Un bărbat din Ciprian Porumbescu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în acest caz 

Cum Viorica Pantiuc este în Spania, unde este şi soţul ei, oamenii nu au putut să se intereseze prea mult de stadiul anchetei. Oricum, sunt dezamăgiţi că la trei ani de la nenorocire nu este încă un vinovat tras la răspundere.

Reporterii Monitorului de Suceava s-au interesat despre acest caz şi am aflat că totuşi ancheta a făcut paşi importanţi, chiar dacă nu atât de repede pe cât ar fi poate normal.

Vasile Solomon, din comuna Ciprian Porumbescu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în acest caz. Respectivul individ a fost identificat ca proprietar şi conducător al căruţei nesemnalizate care a provocat drama. El a fost trimis în judecată în stare de libertate.  

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Suceava de aproximativ un an de zile, interval în care s-au judecat doar patru termene. Aşadar, până la o soluţie finală va mai trece probabil destul de multă vreme, mai ales că procesul va avea probabil două faze. 

„Știu, copilul meu nepreţuit nu se va mai întoarce, dar vrem dreptate! Carmen nu a avut şansa să trăiască pentru copiii ei, care au rămas atât de mici fără mamă! Noi suntem bătrâni şi bolnavi şi nu putem să-i mai ajutăm mult timp de acum încolo...", a mai scris femeia.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama moartă, copilul cu epilepsie, din cauza unei căruţe nesemnalizate pe unul dintre cele mai circulate drumuri din Suceava.
 Vizualizări articol: 5914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mama moartă, copilul cu epilepsie, din cauza unei căruţe nesemnalizate pe unul dintre cele mai circulate drumuri din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei