Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 232 (7233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Convingere

Ioan Balan: „În scurt timp, guvernarea păguboasă a PSD va fi oprită prin moțiunea de cenzură inițiată de PNL”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat convingerea că zilele actualului Guvern sunt numărate, iar viitorul Guvern care va conduce România are mai multe priorităţi, printre care şi acordarea unui sprijin concret Guvernului de la Chişinău pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„În scurt timp, guvernarea păguboasă a PSD va fi oprită prin moțiunea de cenzură inițiată de PNL.

Guvernul care se va forma ulterior, pe temelia Partidului Național Liberal, nu trebuie doar să dea semnalul că românii de peste Prut vor veni acasă, în Uniunea Europeană, ci trebuie să avem și acțiuni concrete în acest sens. Pe lângă asigurarea unor resurse financiare consistente pentru investiții în sectorul energetic și transporturi, trebuie să stimulăm mediul de afaceri din România ca să treacă Prutul și să contribuie la clădirea unei economii solide în Republica Moldova. De asemenea, trebuie să-i sprijinim pe producătorii români de peste Prut să își valorifice produsele în toată Uniunea Europeană, la prețuri care să-i ajute să-și continue activitățile. Frații români din Republica Moldova au nevoie de școli moderne, de spitale, de locuri de muncă bine plătite și de asistență tehnică pentru a ajunge la aderarea efectivă la UE”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a dorit să facă o comparaţie între ceea ce fac eurodeputaţii liberali şi lipsa de activitate a Guvernului România în relaţia cu Bruxelles-ul pe linia sprijinirii Republicii Moldova.

„Dacă de la Bruxelles grupul de eurodeputați PNL reușește să facă lucruri mărețe pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, vă spun cu mâhnire în suflet că acțiunile Guvernului de la București din ultimii ani sunt <sublime, dar lipsesc cu desăvârșire>. Guvernul României, condus de unii nepricepuți care se autoproclamă <patrioți> sau <mândri că sunt români>, nu face aproape nimic pentru a sprijini logistic, instituțional, politic și diplomatic aderarea la marea familie europeană a unei bucăți de pământ românesc, locuită majoritar de români, desprinsă vremelnic din trupul țării mamă prin decizii arbitrare. Dacă noi nu-i ajutăm cu toată forța pe frații noștri români, atunci cine să o facă?”, s-a întrebat Ioan Balan.

În opinia deputatului liberal, România trebuie să fie pilonul cel mai solid din Uniunea Europeană care poate sprijini parcursul proeuropean al Republicii Moldova.

„Republica Moldova are nevoie astăzi, poate mai mult ca niciodată, de bani nerambursabili pentru investiții și de asistență tehnică pentru modernizarea instituțiilor publice. Şi aici trebuie amintit succesul obținut de către europarlamentarii PNL care au reușit să obțină acordul instituțiilor Uniunii Europene, astfel încât, în anii următori, fonduri consistente vor merge de la Comisia Europeană către Chișinău, pentru dezvoltarea sectorului energetic și asigurarea independenței energetice a țării, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, care să lege Moldova de sora sa mai mare, România”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „În scurt timp, guvernarea păguboasă a PSD va fi oprită prin moțiunea de cenzură inițiată de PNL”.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Balan: „În scurt timp, guvernarea păguboasă a PSD va fi oprită prin moțiunea de cenzură inițiată de PNL”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei