Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 232 (7233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Faceți o faptă bună!

Căminul Solca are nevoie urgent de un cuptor profesional la care pot fi pregătite „bunătăți” pentru cei 75 de bătrâni „rătăciți” de cei dragi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca are nevoie urgent de un cuptor profesional la care bucătăresele să le pregătească celor 75 de bătrâni „rătăciți” de cei dragi pâine, dulciuri, „bunătăți”.

Închipuiți-vă ce bucurie ar fi pentru „bunicii” de la Solca să primească la fiecare masă o bucată de pâine aburindă cu coajă crocantă sau în zile de sărbătoare, dar nu numai, pe lângă un zâmbet, o îmbrățișare, să primească și o felie de cozonac, o prăjitură cu mere sau cu brânză, proaspăt scoase din cuptor. Acest lucru acum este imposibil.

Dacă, însă, mai mulți oameni cu suflet mare, oameni-lumină și-ar da mână cu mână și ar aduna banii necesari achitării unui cuptor profesional, „bunicii” ar putea avea aceste bunătăți, în fiecare zi pe masă. Poate că există un om de afaceri care poate să doneze un astfel de aparat de gătit pentru Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, faptă care l-ar transforma într-un „binefăcător al bătrânilor”...

Cu puțin putem schimba mult. De acest lucru este sigură și prof. Daniela Ceredeev, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, care a aflat care sunt nevoie bătrânilor de la Solca, pentru că de mai mulți ani îi vizitează și îi bucură de fiecare dată pe bătrânei. O parte dintre dorințele „bunicilor” au fost îndeplinite. Urmează ca și achiziționarea unui cuptor profesional să devină realitate. Puteți să faceți donații în contul RO13 RZBR 0000 0600 1360 0238, CIF: 28568800. Puteți să luați legătura și cu directoarea Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, Elena Repciuc, la telefon 0740 801 869.

 

Trei școli, o singurălecție:omenia

Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Vârstnicilor, Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca s-a umplut de larma veselă a zeci de copii porniți să aducă „bucurie și zâmbet și dulce nostalgie pe fețele a 75 de bunici rătăciți de cei dragi ai lor”. Copii, profesori și părinți din trei școli din județ, Școala Gimnazială Voitinel, Școala Gimnazială ”Ion Șuhane” Frumosu și Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița, au dovedit încă o dată că gesturile mici fac schimbările mari, în cadrul campaniei „Alege să fii mângâiere!”.

„Fiecare bunic și-a primit propriul cadou, frumos ambalat, pregătit cu bucurie și cu drag, așa cum ai pregăti un dar pentru un trimis al Cerului. Apoi, bunătăți din cămara toamnei, alimente, materiale de igienă și curățenie, medicamente și materiale sanitare, îmbrăcăminte, cărți, ciocolată, flori, pături, lenjerii și un televizor cu diagonala mare pentru camera de socializare a bunicilor. (Ce bucurie mare le-ai făcut, Cristina!) Însă cel mai mare dar al acestei zile îmi rămâne gândul că mai tinerii noștri prieteni învață așa de frumos omenia și grija față de semeni și generozitatea”, a povestit prof. Daniela Ceredeev, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, care le mulțumește copiilor și tinerilor formidabili care au reușit să facă din ziua de 1 octombrie un dar, profesorilor dedicați, părinților și tuturor oamenilor care au reprezentat școlile participante, profesorilor coordonatori și voluntarilor „în numele Binelui”: Andreea Vasiloschi-Aanei, Ramona Costache, Cornelia Niga, Marinela Handruc, Loredana Strugariu, Lucian Cocerhan, Anca Pasinciuc, „să fiți încredințați că Cerul a zâmbit larg azi peste sărbătoarea noastră”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căminul Solca are nevoie urgent de un cuptor profesional la care pot fi pregătite „bunătăți” pentru cei 75 de bătrâni „rătăciți” de cei dragi.
 Vizualizări articol: 1722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căminul Solca are nevoie urgent de un cuptor profesional la care pot fi pregătite „bunătăți” pentru cei 75 de bătrâni „rătăciți” de cei dragi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei