Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 215 (6925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amânare

Extinderea reţelei de apă pe strada Traian Ţăranu, blocată din nou în Consiliul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strada Traian Ţăranu din municipiul Suceava rămâne în continuare fără apa din reţeaua publică deoarece proiectul de hotărâre de consiliu judeţean pentru acordarea retroactivă a avizului pentru lucrări nu a întrunit votul a două treimi dintre consilieri. Dezbaterea proiectului a început cu stângul, după ce consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir a apreciat absenţa primarului de Suceava, Ion Lungu, de la discuţii drept „o sfidare a Consiliului Judeţean”. „Chiar dacă administraţia locală este impotentă să obţină avizele la timp, proiectul trebuie deblocat”, a declarat Cuşnir, care a propus un amendament la HCJ, referitor la intrarea în legalitate a lucrărilor deja executate.

După ce consilieri PNL i-au spus că se cramponează de aspecte minore, care frizează ridicolul, consilierul PSD a răspuns că „nu este niciodată ridicol să ceri respectarea legii” şi că apropierea iernii nu este un motiv pentru a grăbi aprobarea proiectului, mai ales că toate casele de pe strada Traian Ţăranu, unde locuieşte şi el, au instalaţii de apă. „După mentalitatea dvs., ar trebui să mă fac că nu văd o ilegalitate, fie ea şi mică”, a declarat Cuşnir, care a subliniat că pentru el respectul faţă de lege este mai presus de interesul personal.

Atât preşedintele Gheorghe Flutur, cât şi vicepreşedintele Viorel Seredenciuc au declarat că acordarea avizului nu are nimic ilegal, că nu este vorba de nici o tulburare de posesie şi că, deşi toate casele au apă, pe stradă nu există hidranţi, ceea ce ar însemna o problemă serioasă în cazul unui incendiu în zonă.

 

Lucrările se amână până când consilierii PSD vor fi convinşi că acordarea avizului nu este ilegală

Amendamentul propus de Dan Ioan Cuşnir a picat la vot, cu 19 voturi „împotrivă”, ale consilierilor PNL, 14 „pentru” şi două abţineri, la fel ca şi proiectul de hotărâre de acordare a avizului, la care au fost 20 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi 13 abţineri. Fiind vorba despre un proiect referitor la patrimoniu, ar fi avut nevoie de votul a două treimi din numărul de consilieri.

Este pentru a doua oară când se amână extinderea reţelei de apă potabilă pe strada Traian Ţăranu. La şedinţa de luna trecută, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre pentru acordul în vederea executării lucrărilor de montare a unei conducte de apă subterană şi realizarea branşamentului la magistrala de apă, de către Primăria Suceava, pe un teren al judeţului Suceava, aflat în incinta Asociaţiei Blijdorp, de pe str. Ion Irimescu. Dan Ioan Cuşnir a reclamat că Primăria Suceava a început lucrările fără a avea un acord din partea administraţiei judeţene. Este vorba despre lucrări de alimentare cu apă la 56 de locuinţe şi la hidranţii de incendiu din zonă. Pentru realizarea branşamentului la magistrala de apă, situată pe str. Ion Irimescu, este necesară montarea conductelor de apă pe terenul aflat în proprietatea judeţului Suceava.

După sesizarea făcută de Cuşnir, Gheorghe Flutur a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi şi trimiterea pe teren, la faţa locului, a comisiei de urbanism şi a arhitectului-şef pentru documentare şi pentru a prezenta un raport pentru şedinţa din această lună. Potrivit raportului, CJ ar putea da acordul necesar fără să încalce legea, dar consilierii PSD nu au fost convinşi de acest lucru şi au votat împotrivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderea reţelei de apă pe strada Traian Ţăranu, blocată din nou în Consiliul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Extinderea reţelei de apă pe strada Traian Ţăranu, blocată din nou în Consiliul Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei